Pismo od mudžahida iz BiH – Ako četnici krenu na Sandžak, nećemo sjediti skrštenih ruku!

0
1

IMG_3555Sandžak  ̶   Obraćanje mudžahida Armije BiH i šejha Abdulmelika Bašića naciji povodom prijetnji BOŠNJACIMA SANDŽAKA od strane četnika: (proglas prenosimo u cjelini):

Bismillahi rahm ani rahim. Hvalim Allaha pored koga nema drugog boga i donosim salavat na Muhammeda Njegova Poslanika i roba a zatim; Oglašavam se povodom četničkih prijetnji da će napraviti pohod na Novi Pazar i da će Muftija da gori.

Ničim neizazvane provokacije četnickih bandita predstavljaju kriminalni čin prema zakonima države koja brani izazivanje opasnosti i međunacionalne i međuvjerske mržnje i tenzija. Ona ima za svrhu kako strašenje muslimana Sandžaka i šire tako i mobilisanje četnika i jačanje njihove dokazane mržnje prema nesprstvu i spremnosti na historijski dokumentovane zločine diljem Balkana. Vlast se ne oglašava a ni mediji, inteligencija, niti državni tužilac. Nama ne treba dokazivati da su četnici miljenici srpske vlasti na obje strane Drine i da su u direktnom dosluhu i dogovoru. Zato od istih ne očekujemo ništa samo im govorimo da su nam njihove igre previše jasne i poznate.

Faca koja inicira provokativni pohod na muslimanski Novi Pazar iskazuje sav jad i čemer duha kojim je zadojen i od kojeg boluje. Masna neuredna brada i brčine, neoprani zubi, zaudaranje na slaninu i luk. Izbačena stomačina puna svinjetine i šljivovice, trenutno vodke, govori o zločincima koji nisu spremni da vode pravi rat nego jedino pijani i bez kondicije kadri klati djecu, žene i vezane.

Poručujemo takvima da neće vise, ako Bog da, imati šanse da dođu do djece i žena i da nas kolju vezane. Uspjeti neće moći da nas zateknu goloruke a ni zavaditi međusobno, da nas zateknu zauzete međusobnim sukobima. Takvima garantujemo da će pred sobom imati naoružane, spremne borce koji su željni podijeliti mejdan sa zločincima i poslati ih gdje im je mjesto. Naći će te borce koji najviše na svijetu vole džihad, najdraži im je kraj života, šehadet.

Ako vam je do vlastite nesreće dirnite Novi Pazar. Dirnite ga, dirnuli ste Ummet muslimana u zjenici oka. Nije slučajno Pazar, bas sada, to što jeste spreman da bude fitilj. U njemu su najponosniji Bošnjaci, Muslimani što ih naš narod ima tako da vam se neće naklonuti. A bude li sukoba svi smo uz njih. Za verbalne borbe verbalno a stvarne stvarno. Ne samo Bošnjaci Bosne i Balkana, Albanci Kosova, Makedonije, Albanije, Crne Gore, i Turci, nego sav živi Ummet. Kažem živi jer oni koji živi nisu se ne računaju i nisu potrebni, a Allah ih je kadar oživjeti.

Vaše igranje vatrom na njih budi i od mirnih ljudi pravi ljute lavove. Poručujemo Braći u Pazaru na čelu sa čestitim i hrabrim muftijom Muamer efendijom Zukorlićem da smo svi Muftija, svi smo Nozi Pazar, svi smo Sandžak. Niste i nećete biti sami.

Vjerujemo da ćete ispravno procijeniti trenutak i na njega adekvatno odgovoriti.

Ne klonite, ne dozvolite poniženja, dignite glavu ponosno i zbijte redove čvrsto. Želimo da vas vidimo stamenima kao i uvijek!!!

Omladina Sandžaka i sva vaša udruženja i asocijacije, budite snaga i krila vaše slobode i vašeg dostojanstva. Stavite se na raspolaganje vašoj ulemi i ne pokazujte im neposlušnost. Preporučujem vam što jače povezivanje sa muslimanima Albancima uopšte,  a Kosova, posebno zbog geografske blizine.

Pozivam sve bošnjačke stranke, organizacije, unije, da se oglase povodom ovih necivilizacijskih, koljačkih prijetni jer ovo je samo ispipavanje pulsa i puštanje probnih balona. Radimo kako rade židovi koji na prvu rijec prijetnje ustanu svi jednoglasno i snažno tako da se niko ne usudi uputiti im drugu.

Vrijeme prijetnji od četničkih spodoba, koje neznaju higijene ni unutarnje ni vanjske, je prošlo. Ne uzimaju li pouku iz Gaze i Šama? Neka ne diraju one koji ih ne diraju, kunem se da nećemo sjediti skrštenih ruku na ponižavanje a pogotovo ne daj Bože ubijanje muslimana. Kunem vam se Onim kojim se jedino kune. Da Drina neće biti zelena nego crvena a Priboj neće biti Priboj nego Proboj!!!

Nadam se da će četnik ovo čuti i razumjeti pa poviti šugavi rep a i braća i smireno stati na svom svjetlom putu u svom pitomom zavičaju.

(bosnjak-ks.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime