Pet firmi gradi objekte u indistrijskoj zoni “Rajlovac” vrijedne 20 mil KM

0
25

ep1

Sarajevo – Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima obišao je u petak (06. novembar 2015) gradiliša pet poslovnih objekata u poslovnoj zoni “Rajlovac”, gdje su u izgradnji objekti firmi “Princess” Tešanj, “Cemal Šped” Sarajevo, CTS, “In time” Sarajevo i “Brojler” Sarajevo, saopšteno je na sajtu opštine.

Radi se o budućim objektima različitih namjena kao što su proizvodnja, logistika, uslužne djelatnosti, trgovina, skladištenje itd. Ukupna vrijednost investicija za ovih pet gradilišta iznosi oko 20 mil KM, a prostor koji će biti izgrađen prelazi 10.000 kvadrata.

Firme, investitori navedenih objekata trenutno zapošljavaju oko 600 radnika, a nakon izgradnje objekata u planu je otvaranje novih 350 radnih mjesta.

Efendić je razgovarao s investitorima o trenutnim aktivnostima koje izvode, dinamici radova, počev od firme “Cemal Šped”, koja za desetak dana planira otvoriti novoizgrađeni objekat, pa sve do firme “Brojler”, gdje su tek izgrađeni temelji za proizvodno-poslovni pogon.
Ove godine Općina Novi Grad je, u saradnji s JP Direkcijom za ceste FBiH, završila i asfaltiranje Rajlovačke ceste koja prolazi kroz industrijsku zonu “Rajlovac”, a u toku su aktivnosti oko sanacije još jednog kraka u ulici Rajlovačka ceseta, gdje postoji problem s vodovodnim cijevima.

Efendić je rekao da je Općina Novi Grad u protekle tri godine provodila brojene aktivnosti kada je u pitanju privreda, te da je Služba za urbanizam poseban prioritet dala predmetima iz oblasti privrede u nastojanju da što je moguće prije budu izdate sve potrebne dozvole kada je u pitanju izgradnja koja će rezultirati novim zapošljavanjem.

– Također, kreditna linija koja je uspostavljena zajedno sa BBI bankom dala je značajne rezultate i do sada je u privredu plasirano više od 7 mil KM. Sve to je vjerovatno doprinijelo činjenici da je na teritoriji općine Novi Grad u protekle tri godine, prema podacima Službe za zapošljavanje KS otvoreno 3.500 novih radnih mjesta, što je 20% ukupnog rasta radnih mjesta u FBiH – kazao je načelnik Efendić.

(eKapija/http:/bih.banke-biznis.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime