Pedagoški fakultet u Bihaću:Uvode se novi smjerovi

0
25
pedagoski-625x396Bihać – Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću u posljednje dvije godine radio je na inoviranju nastavnih planova i programa i uvođenju novih smjerova na postojećim odsjecima. 

Na posljednjoj sjednici Senata Univerziteta u Bihaću  usvojen je Eleborat o osnivanju novih smjerova na Pedagoskom fakultetu. Uvođenjem dvopredmetnih smjerova nastoji se olakšati svršenim studentima da lakše dođu do zaposlenja. Od ove godine to su engleski jezik s pedagogijom, njemački jezik s pedagogijom, zatim  matematika-informatrika, matematika- fizika i fizika-informatika.Ponovo će se vratiti bosanski jezik s književnošću i historija.

Prijedlog Fakulteta je da se na svim odsjecima, odnosno smjerovina , upiše po 30 redovnih i 10 vanrednih studenata. Konačnu odluku donijeće Vlada USK. Svake godine se raspisuje i konkurs za upis na drugi ciklus, ali zbog visoke cijene nije bilo zainteresiranih. Cijena od ove godine je smanjena na 2.400 KM za kompletnu godinu, uključujući i odbranu magistarskog rada.

Na Pedagoškom fakultetu  smatraju da je ovakav potez bio neophodan, kako zbog studenata, tako i zbog Univerziteta. Drugi ciklus studija je i uslov za postojanje Univerziteta. Pored toga potrebno je raditi i na standardizaciji i stvaranju uslova studiranja, što će, smatra dekan Nijaz Skender, biti i urađeno.

(mojusk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime