Palikuće spremite šibice i kanistere!

0
4

Kad sam u jeku izborne kampanje, u Dnevnom avazu, nakon mnogih podmetanja, rahmetli Aliji Izetbegoviću, ugledao video i ogroman naslov “Jednu vreću za mog Bakira”, u kojem se majku Bakira Izetbegovića prikazje kao najvećeg kriminalca, nisam nekoliko noći mirno zaspao.

Muhamed MAHMUTOVIĆ: Zaista sam od onih koji bi za jedinstvo Bošnjaka krenuo pješice na Mars i trebalo bi da se radujem ovome, Ali kako ću se radovati, kad se ulasku faraona Radončića u vlast najviše raduju najveći neprijatelji BiH, Dragan Čović i Milorad Dodik?

Nije li to i budali dovoljan išaret da bivši ministar četničke sigurnosti, kako ga nazvaše u medijima, dolazi ponovo u poziciju da “legalno” pali i rastura državu?!

Sad eto imamo člana Predsjedništva i predsjednika najuticajnije stranke koji kaže da su on i Radončić godinama, zbog privatnih nesuglasica, radili na štetu BiH i Bošnjaka!!!

Pred očima mi je bio upitnik ko planina – je li moguće?
Dokle može ići ljudska zloba i pohlepa za vlašću. I sve to izlazi iz kuhinje najbogatijeg čovjeka na našim prostorima, koji je bogatstvo stekao na jako sumnjiv način. Hoće još! Hoće sve!
Angažovao sam se na razotkrivanju strašnih detalja iz montiranog videa, gdje je za svjedoka uzet čovjek sa teškim psihičkim problemima, a običan tespih prikazan kao skupocjena ogrlica…
Kaže mi urednik ovog portala, moj vrli ahbab Esad Krcić, ti si budala, njih dvojica će ubrzo zajedno piti kahvu, a ti izludi!

Sve sam mogao povjerovati, politika znam šta je, ali da će se njih dvojica naći na drugi dan bajrama i uz baklave muhabetiti k’o braća, to nisam mogao povjerovati!

Godinama je Dnevni avaz satanizirao SDA, Bošnjake, BiH pravio leglom terorista, samo zato što je SDA na vlasti i da ne nabrajam. Koliko je naroda uspio ubjediti u to pokazuje broj onih koji su glasali za Radončića!

To je strašno velika cifra! Nevjerovatno velika! Pogotovo kad se zna da ih je dobio nakon neuspjelog pokušaja državnog udara, nakon paljevine Predsjedništva koje je podržavao, a prema mnogim mišljenjima u medijima i organizirao, sa pozicije ministra sigurnusti!

Dakle, čovjeka koji bi trebao da to životom brani!

Njegove odvratne parole, kako neće palikuće hapsiti (za tu priliku ih je nazvao NAROD), jer su udarili na kurumpiranu, kriminalnu i šta ja znam kako sve ne – SDA-aovsku vlast, pogađale su patriote BiH ravno u srce!

Pogotovo one koji su živote založili da Predsjedništvo ne zapali srpsko-crnogorski agresor uz pomoć tenkova, a ne kažem ti molotovljevih koktela.

I sad kad sve to znamo ova dvojica (ne)ljudi se nađoše i odlučiše da je u “jedinstvu snaga” i da nas oni vode u “bolju budućnost”!
Blago se nama!!!

Zaista sam od onih koji bi za jedinstvo Bošnjaka krenuo pješice na Mars i trebalo bi da se radujem ovome, Ali kako ću se radovati, kad se ulasku faraona Radončića u vlast najviše raduju najveći neprijatelji BiH, Dragan Čović i Milorad Dodik?

Nije li to i budali dovoljan išaret da bivši ministar četničke sigurnosti, kako ga nazvaše u medijima, dolazi ponovo u poziciju da “legalno” pali i rastura državu?!

Sad eto imamo člana Predsjedništva i predsjednika najuticajnije stranke koji kaže da su on i Radončić godinama, zbog privatnih nesuglasica, radili na štetu BiH i Bošnjaka!!!

Pa jesam li ja sam ovo pročitao i razumio ovako kako razumjem?
Bakiru Iztebegoviću je veći problem što je Radončić njega mrzio, (a mrzi garant i dalje) nego što je po pisanju u medijima i društvenim mrežama, palio Predsjedništvo!

I da su samo njih dvojica bili posvađani sve ove godine, te tako nanosili štetu BiH i Bošnjacima, kako se bratski složiše, bilo bi još i dobro, nego su posvađali najmenje onoliko Bošnjaka koliko glasova imaju!

Ne mogu vjerovati! Samo to mu je problem kod faraona? A mene je napustilo nekoliko jako dobrih prijatelja, zbog nekoliko kritičkih osvrta o njemu, iz dobre namjere.

Šta će sad reći čitavi timovi čuvara čestitosti i čednosti “velikog vođe”, koji vode cyber rat protiv svakoga ko primjeti nešto loše, a vode bome i privatni!

Kako li će sad Avazovi gebelsi nazivati Bakira gospodinom, a SDA uzdanicom Bošnjaka, uz SBB naravno?

Gdje li je onaj miš mekinjaš, Nedžad Latić, kojeg je faraon potopio dok je vidio šansu za ovaj bajramski muhabet, a kojeg su u Avazu napravili “uglednim intelektualcem”, kako bi bilo njegovo pljuvanje po Aliji, Bakiru, Erdoganu, SDA…vjerodostojnije?

To su samo sitna potpitanja, uz onaj veliki upitnik na početku osvrta, kojih ima još sijaset!

Kad sebi kao politologu postavim pitanje, je li bio primoran na ovo, opet dobijam negativan odgovor.

Ostao je bez većine u FBiH, pa šta? Zar nije takvih vlada bilo čitave mandate? Nisu ništa radile, pa hvala Bogu, manju su nam štetu napravile!

Da su radile, zadužile bi nas još više, jer lešinari iz MMF-a samo čekaju na bilo kakav pozitivan pomak, pa da im odobre “aranžman”(lihvarski kredit), da sebi obnove vozni park i povećaju plate.

Sad će eto imati “stabilnu” matematičku većinu i vlada će moći “raditi”, a to što će raditi u korist Čovića i Dodika – nema veze, je li? Pa gdje je logika?

Još hoće da se mi radujemo tome što će njih dvojica imati “stabilnu” većinu u Parlamentu!

I sa nestabilnom većinom smo izgubili Sutorinu, izglasan je fašistiodan zakon o prijavi i prebivalištu i da ne nabrajam. Šta će biti sad, samo dragi Allah zna, a za pretpostaviti je da neće biti ništa dobro!

Radončić je SDA i Bakira redovno opisivao kao “kriminalnu hobotnicu”. Ako to dosad nisu bili, sad sasvim sigurno postaju dio Radončićeve kriminalne hobotnice, koja u Prištini vodi žestoku borbu za puko preživljavanje na slobodi.

Neću da živim hiljadu godina, prihvatiti ništa kao istinito što je pisao generalno o SDA, Aliji i njegovoj čestitoj hanumi Halidi, ali sad vidim da je sve što je o Bakiru pisano – ISTINA!

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime