Pale: Izgradnja obaloutvrda na rijeci Prači u dužini od šest kilometara

0
25

49686.jpg

Pale – Zvaničnici Bosansko-podrinjskog kantona, među kojima premijer Emir Oković i predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća, zatim općina u sastavu Kantona kao i predstavnici Federalnog ministrstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čelu sa ministrom Šemsudinom Dedićem, te predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save prisustvovali su potpisivanju ugovora za izvođenje radova na projektu izgradnje obaloutvrda na rijeci Prači u dužini od šest kilometara

Ugovori, čija je ukupna vrijednost oko 6,5 miliona KM, potpisani su jučer nakon što je završena projektna dokumentacija za projekte u okviru Glavnog projekta zaštite od poplava na rijeci Drini u FBiH. Kako je naglasio načelnik Općine Pale u FBiH Asim Zec, to je najveća investicija na ovom području poslije rata.

Predsjedavajuća Skupštine BPK Aida Obuća naglasila je u izjavi za Fenu da će realizacijom projekta problem plavljenja poljoprivrednog zemljišta kao i stambenih objekata na području ove lokalne zajednice biti riješen.

Riječ je o Projektu koji finansira Svjetska banka putem Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA), Vlada Federacije BiH  i Agencija za vodno područje rijeke Save.

“Ono što treba naglasiti jeste da se Općina Pale FBiH već duže vrijeme susreće sa problemom urušavanja obaloutvrda. Posebno se to stanje usložilo nakon poplava iz decembra 2010. godine koje su zadesile našu Općinu. Očekuje se da bi ovaj projekat mogao donijeti konačno rješenje ovoga problema”, navodi Obuća.

(Agencija FENA/novovrijeme.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime