Ovo su sve usvojene mjere: Zatvaraju se i kladionice, frizerski saloni, nargila barovi…

0
42
Sjednica je organizovana nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije BiH.

Od sutra (srijeda, 18. mart), između ostalog, izdao je naredbu o obustavljanju rada svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, restoranima, pizerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovi, čajdžinicama, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima i igraonicama…

Zabranjena su sva javna okupljanja.

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske pumpe po dosadašnjem radnom vremenu.

“Naređuje se trgovinama osnovnim prehrambenim artiklima – supermarketi, tržnice, pekare, apoteke i benzinske pumpe na području fBiH da svoj rad organizuju po do sada prijavljenom radnom vremenu, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 metara između osoba uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera”, navodi se između ostalog.

Zadužuju se kantonalne uprave civilne zaštite da obezbijede neprekidno funkcionisanje kantonalnih operativnih centara civilne zaštite koji će putem broja 121 zaprimati sve pozive koji se odnose na pojavu zarazne bolesti koronavirus (prijava novih slučajeva, narušavanje samoizolacije ili drugih naredbi koje se odnose na ponašanje stanovništva u novonastaloj situaciji)

Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite Jelka Milićević je danas istakla kako je u aktuelnoj situaciji neophodno donijeti odgovarajuće naredbe radi stavljanja u funkciju svih raspoloživih resursa.

U fotogaleriji možete pročitati sve naredbe koje su izdate na području cijelog entiteta Federacija BiH koje stupaju na snagu 18. marta (srijeda) u 06:00 sati.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime