Ovo su razlozi zbog kojih trebate putovati sa majkom bar jednom godišnje

0
6

Rezultat slika za Ovo su razlozi zbog kojih trebate putovati sa majkom bar jednom godišnje

Putovanje je odličan način da se ponovo povežete sa majkom, te da joj ispričate nove situacije koje su vam se dešavale u vašoj svakodnevnici. Opće je poznata činjenica da kroz odrastanje na neki način smanjujemo kontakt sa našim roditeljima, a veoma je važno držati ih upućenim kako se ne bi osjećali usamljenim.

Iskoristite ovo putovanje za duge razgovore s njom, pitajte je za savjete, smijte se i uživajte. Radite sve ono što obično ne stignete jer je oko vas previše drugih ljudi kojima morate poklanjati pažnju.

Dok odrastate, vaša majka je odgovorna za vas i porodične finansije. Samim time, na svakom putovanju je fokusirana na veliku količinu važnih detalja te ne stiže uživati i opustiti se koliko bi htjela. Iskoristite putovanje s njom kako bi je rasteretili od briga, te uživajte u potpuno novom iskustvu koje ćete doživjeti. Gledajte to sa ove perspektive, vi ste sada odrasli i ona ne mora brinuti o svemu te se napokon može odmoriti i dobro zabaviti. Omogućite joj to.

Kroz razgovore i druženja otkrit ćete njene osobine koje vam do sada nisu bile poznate. Pričajte s njom i njoj samoj, o njenim hobijima, stvarima koje je voljela kada je bila mlađa i životu koji je živjela prije nego vas je donijela na svijet. Uživajte u njenom smislu za humor, pričama i planovima koje ima za budućnost, makar se radilo o kratkoročnim sitnicama kao što je odlazak u prodavnicu ili na tržnicu.

Kroz druženja sa svojom majkom shvatit ćete kako njena ljubav prema vama nikada ne jenjava, te samo raste i biva jača iz dana u dan. Gledajte je i kao najbolju prijateljicu, povjerite joj svoje najčuvanije tajne i potrudite se maksimalno iskoristiti nekoliko dana “bijega od stvarnosti”. Ove uspomene će vam sigurno ostati trajno urezane u sjećanja, dajte sve od sebe da one budu što ljepše.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime