OV Stari Grad od Hadžibajrića traži 70.000 KM za odbranu Vikića i Pušine

0
7

1-26-2017-6-12-29-PM-7398125Sarajevo – Općinsko vijeće Stari Grad jednoglasno je na današnjoj sjednici usvojilo zaključak kojim su zadužili općinskog načelnika da iz budžeta obezbijedi sredstva u iznosu od 70.000 KM za odbranu optuženih u slučaju “Veliki park”.

Poziv općinama

Optužnica u ovom slučaju podignuta je krajem prošle godine protiv Dragana Vikića, Jusufa Pušine – trenutno predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Vijećnici su bili jednoglasni u usvajanju ovog zaključka, dok je predsjedavajući Pušina zatražio da ne prisustvuje sjednici u vrijeme glasanja.

Istaknuto je da je ovo način da se iskaže podrška optuženima, te spomenuto da je Općinsko vijeće na isti način reagovalo i prije nekoliko godina kada su se izdvajala sredstva za odbranu pred sudom tzv. Hadžićke grupe.

Zaključkom je utvrđeno i da će Općinsko vijeće Stari Grad pozvati sve općine Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo da se pridruže ovom vidu pomoći i uplate određena sredstva na račun koji će biti namjenski otvoren i dostupan javnosti. Na usvajanju ovog zaključka predsjedavajući Pušina se zahvalio vijećnicima i kazao “da ih neće obrukati na sudu”.

Usvojeni prijedlozi

U nastavku sjednice Općinsko vijeće je prihvatilo informaciju o radu Vijeća u prošloj godini i usvojilo program rada u ovoj godini, te prijedloge rješenja o imenovanju pravobranioca Općine Stari Grad (Dženita Derviškadić) i zamjenika pravobranioca (Mirza Imamović).

Usvojen je prijedlog politike investiranja slobodnih novčanih sredstava za 2017. godinu, kao i prijedlog odluke o imenovanju načelnika Ibrahima Hadžibajrića investicionim menadžerom Općine za ovu godinu.

Nakon duže diskusije, Općinsko vijeće usvojilo je prijedlog odluke o otpisu potraživanja po osnovu zakupa poslovnog prostora Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Sarajevo, uz konstataciju da se radi o gestu dobre volje i političkoj poruci, a kako nije riječ o nenaplativim potraživanjima, ovaj čin može se smatrati jednim vidom donacije Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini, saopćeno je iz Općine Stari Grad.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime