Otvoren konkurs za dodjelu stotinu stipendija za učenike i studente Sarajevske regije

0
1

Pale, Sokolac, Han Pijesak – U okviru podjele 500 stipendija za djecu iz BiH bez jednog ili oba roditelja iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”, do 8. septembra 2015. godine otvoren je konkurs za Sarajevsku regiju, gdje će BBI banka dodijeliti 100 stipendija.

Pravo učešća imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH, s teritorije Region “5” – region centralne i istočne BiH, koji obuhvata teritoriju Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, te općine: Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo, Lukavica, Sokolac i Han Pijesak. Visina mjesečne stipendije, koja se isplaćuje u 12 rata u konvertibilnim markama jeste protuvrijednost iznosa od 100 američkih dolara.

Kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju do 8. septembra 2015. godine dostaviti svu potrebnu dokumentaciju Komisiji za dodjelu stipendija s naznakom ‘Konkurs za stipendije iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel” – Region 5 – centralne i istočne BiH“ lično predajom u prostorijama filijala/poslovnica BBI u Sarajevu i Goraždu.

Sve dodatne informacije kandidati mogu pronaći na web stranici www.bbi.ba ili na besplatni info telefon 0800 200 20.

(civilnodrustvo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime