Otvaranje kuvajtskog rezidencijalnog naselja u vrijednosti od 5,5 miliona KM

0
10

aa72f4a1fc1cabeaa6512d35d54f73b2_XLSarajevo  ̶  Realizacija dvaju projekata izgradnje stambenih kompleksa koje investira kuvajtski investitor ARDH Al-Jazeera na području Kantona Sarajevo odvija se bez problema, a radi se o projektu ARDH Al-Jazeera 1 u MZ Dobroševići, općina Novi Grad Sarajevo, i projektu ARDH Al-Jazeera 2 u MZ Sokolović-Kolonija, općina Ilidža.

Projekt u Dobroševićima predviđa izgradnju rezidencijalnog naselja i vrijednost investicije je 5,5 miliona KM.

“Građevinsko- zanatski radovi su završeni u projektu ARDH Al-Jazeera 1 u MZ Dobroševići, općina Novi Grad Sarajevo. Naselje će biti otvoreno u oktobru poslije Kurban-bajrama”, kazao je za Agenciju Fena viši stručni saradnik za investicije u kompaniji ARDH Al-Jazeera Jasmin Mišić.

Ističe da je izgrađeno i kompletirano 29 objekata, a izgradnja još pet objekata koji su bili planirani prvobitno je obustavljena i to će biti završeno u dogledno vrijeme, kada se osmisli svrha i funkcija tih objekata.

“Preostalih pet objekata koji su bili planirani prvobitno, bit će izgrađeni kasnije kad se nađu kupci ili ćemo osmisliti neki društveni sadržaj. Još  razmatramo šta ćemo napraviti. Sada imamo jedno lijepo naselje s prekrasnim pogledom na pola Sarajeva tako da u tom nekom smislu možda se izgradi neki društveni sadržaj za ljude koji dolaze tu da žive, da imaju mogućnost da se okupljaju u naselju”, pojašnjava Mišić.

Navodi da su u naselju, pored izgrađenih 29 objekata, izgrađene i saobraćajnice unutar naselja, sva prateća infrastruktura, vodovod, kanalizacija, oborinske vode, te sanacija padine.

Ova firma je, dodaje, izdvojila i finansijska sredstva za dogradnju Osnovne škole “Dobroševići”, kao i asfaltiranje ulica Ahatovićka i Doljanska.

“Izgradili smo također i 1.000 metara distributivnog cjevovoda od Osnovne škole s mogućnošću priključaka građana koji žive na ovom lokalitetu, da se u dogledno vrijeme priključe na gradsku vodu”, kazao je Mišić.

Iz Općine Novi Grad Feni je potvrđeno da je na području naselja Dobroševići u ulicama Ahatovićka i Doljanska u proteklom periodu izvršeno polaganje instalacija vodovoda, telekomunikacija i gasa.

“Nakon obrade i pripreme prokopa steći će se uslovi za kompletnu rekonstrukciju saobraćajnice. Očekujemo da će se u ovoj sedmici pristupiti rekonstrukciji, odnosno asfaltiranju navedenih ulica”, kazali su Agenciji Fena iz Općine Novi Grad.

Mišić kaže da su objekti u rezidencijalnom naselju namijenjeni za tržite te da je kompanija ARDH Al-Jazeera na sajmu u Kuvajtu izvršila prodaju objekta kuvajtskim državljanima.

“Izašli smo na sajam nekretnina u Kuvajtu i na tom sajmu smo izvršili prodaju objekta kuvajtskim državljanima”, ističe on.

U okviru projekta u Sokolović-Koloniji planirana je izgradnja 18 lamela u nizu. Kompletirano je 12 objekata, i u narednom periodu planirana je izgradnja još preostalih šest.

Mišić naglašava da je bilo planirano da do kraja  godine budu završeni radovi, ali zbog kišnih padavina to neće biti završeno te se očekuje da će projekt biti okončan do početka ljeta sljedeće godine.

Vrijednost projekta u Sokolović-Koloniji je oko dva miliona KM.

(FENA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime