Otkazan postupak nabavke radova za izgradnju sportskog igrališta u Bosanskoj Krupi

0
23

sp-480x330Bosanska Krupa – Općina Bosanska Krupa je u februaru ove godine objavila tender za izbor izvođača radova na izgradnji višenamjenskog objekta za mali nogomet, košarku i ostale sportove. Posljednjeg dana za dostavu ponuda zainteresiranih firmi, općinska Komisija za javne nabavke je provela postupak otvaranja ponuda i konstatovala da je pravovremeno pristiglo njih pet od kojih je samo jedna prihvatljiva, odnosno samo jedna ispunjava sve kvalifikacione uslove ugovornog organa.

Naime, član 12. Zakona o javnim nabavkama BiH propisuje da se postupak dodjele ugovora mora otkazati ako je broj primljenih prihvatljivih ponuda manji od tri i ne osigurava stvarnu konkurenciju za konkretni ugovor. To je zapravo i razlog novonastale situacije koju je izražavajući nezadovoljstvo komentarisao i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

„Meni je zaista žao zbog ovoga jer je plan bio da se sportsko igralište završi do početka ovogodišnjeg turnira Ćojluk. U ovom trenutku ne možemo predvidjeti kolike su šanse za to, vjerovatno neće biti moguće, ali se nadam da će igralište biti spremno barem za finale turnira“, naglašava načelnik Halitović.

Po okončanju roka za prigovore i kompletnog postupka Općina Bosanska Krupa će ponovo provesti proceduru za izbor najpovoljnijeg ponuđača za predmetne radove.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime