Osnovci iz Kiseljaka zaljubljenici u informatiku

0
12

5465ee0e-b9bc-4cbc-bde4-6a00b0765237-kiseljak-02-2-718x446Kiseljak – Svijet je danas sve digitalizovaniji, a to čini da digitalna pismenost bude prepoznata kao bazična životna vještina. Ovo jako dobro shvataju u Osnovnoj školi “Kiseljak” iz Kiseljaka, te je informatika jedan od predmeta kojem se pridaje veliki značaj.

Naime, u osnovnim školama nastava informatike izvodi se jednom sedmično od petog razreda, ali učenici ove škole imaju mogućnost učestvovati u radu Informatičke sekcije, gdje mogu nešto više da nauče o samoj naučnoj disciplini informatike, ali i računarstva, koju vodi nastavnica Valentina Vidović.
Inače, sekciju pohađaju kako učenici od petog razreda, tako i učenici od drugog do četvrtog razreda. Plan rada uređuje se prema željama učenika, uz sugestije predmetne nastavnice.

Lana Daničić i Aleksandra Lukić učenice su šestog razreda ove škole, a kada su časovi informatike u pitanju, kažu da ih najviše privlače informacije o računarima. “Takođe, u informatici me najviše privlači rad na računarima”, naglašava Lana.

Ipak, dodaju da još nisu imale priliku da rade na nekom ozbiljnijem projektu iz polja infortmatike, što će vjerovatno vrlo brzo promijeniti.

“Smatram da je informatika dovoljno zastupljena u obrazovanju”, kaže Lana, a Aleksandra se slaže sa drugaricom.

 

(bh-info.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime