Osigurati bolje uvjete za život stanovnika općine Gornji Vakuf – Uskoplje

0
61

Gornji Vakuf – Izaslanstvo općine Gornji Vakuf – Uskoplje u kojem su bili Dražen Matišić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Marinko Krajina, predsjedatelj Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje i gospodarstvenici Niko Budimir, Josip Herceg, Božo Perić i Tone Bošnjak posjetili su danas predsjednika FBiH.

Predsjedatelj OV Gornji Vakuf – Uskoplje Marinko Krajina upoznao je predsjednika FBiH s aktualnim političkim i gospodarskim stanjem u ovoj općini. Istaknuo je određene infrastrukturne projekte za čiju realizaciju je potrebna potpora federalnih institucija, a sve s ciljem olakšavanja uvjeta za život u općini i poboljšanja ekonomsko – socijalnog stanja.

Gospodarstvenici iz općine gornje Vakuf – Uskoplje predstavili su rad i aktivnosti svojih poduzeća, te ukazali na određene probleme koji otežavaju i onemogućavaju poslovanje u inozemstvu.

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Dražen Matišić upoznao je predsjednika FBiH s problemom regionalne deponije koja bi trebala biti locirana u Gračanici. Obzirom da bi se ta deponija nalazila u blizini obiteljskih kuća, kazao je da je potrebno odrediti lokacije udaljene od naseljenih mjesta i odrediti daljnji tretman odlaganja otpada prema izrađenim studijama i dopunama prostornih planova općine.

Izaslanstvo općine upoznalo je predsjednika FBiH i s infrastrukturnim problemima vezanim za projekt Sportsko – rekreacijskog centra Raduša, koji predstavlja najznačajniji turistički projekt općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

Predsjednik FBiH izrazio je spremnost za suradnju i pomoć u realizaciji projekata koji će pridonijeti sveopćem napretku općine Gornji Vakuf – Uskoplje i boljim uvjetima za život svih stanovnika ove općine, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Dnevnik.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime