Osam porodica u Olovu dobilo obnovljene stanove

0
0

Olovo – Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Olovu prisustvovao svečanoj ceremoniji obilježavanja završetka obnove osam stambenih jedinica izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Bosni i Hercegovini.

“U novembru 2015. godine smo zajedno prisustvovali svečanosti početka izgradnje stambenih objekata u općinama Goražde i Foča u FBiH, a u isto vrijeme su započeli radovi u općini Olovo”, kazao je ministar Ramić. “Svi objekti su izgrađeni planiranom dinamikom i u roku, izvršen je tehnički prijem i čestitam svim učesnicima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos uspješnoj realizaciji posla”.

Federalni ministar je kazao i da će Jedinica za implementaciju Federalnog ministarstva u okviru Potprojekta BiH1 do kraja godine završiti izgradnju 85 stambenih jedinica, u sklopu čega je i 17 objekata za koje je posebna sredstva od 600.000 KM namjenski izdvojila Vlada Federacije BiH. On je naglasio i da vrlo uspješno teku aktivnosti na realizaciji potprojekata BiH2, BiH3 i BiH4.

Ministar Ramić je, također, zahvalio donatorima na izdvojenim sredstvima za realizaciju ovog projekta.

Inače, RSP predviđa stambena rješenja za gotovo 27.000 domaćinstava, odnosno 74.000 izbjeglih i raseljenih u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

U BiH je riječ o zbrinjavanju 5.400 porodica, odnosno 14.000 izbjeglih i raseljenih. Ukupna vrijednost projekta za našu zemlju je oko 200 miliona KM, saopćilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementaciju potprojekata povjerila Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, te Vladi Brčko Distrikta BiH.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime