OŠ “Abdulvehab Ilhamija”: Održano općinsko takmičenje iz matematike

0
19

3c5079a3298e29fe1f7c007db8cffd25_XLTešanj – U prostorijama OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Kalošević, održano je općinsko takmičenje iz matematike učenika šestih, sedmih, osmih i devetih razreda devetogodišnjeg obrazovanja iz svih 9 osnovnih škola sa područja općine Tešanj. Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koje vode na kantonalno takmičenje, i mogućnost za nastavak takmičenja iz matematike na višim nivoima.

Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola. Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjenjena brojna iskustva među nastavnicima. Treba istaknuti da je organizacija ovog takmičenja od strane uprave i osoblja OŠ „Abdulvehab Ilhamija” Kalošević” protekla u dobroj atmosferi. U kategoriji šestih razreda prvo mjesto osvojio je Kotorić Dino iz OŠ “1. mart” Jelah , drugo mjesto osvojiIa je Halilović Amina iz OŠ “Gazi Ferhad – beg”Jablanica, treće mjesto osvojio je Plančić Ramiz iz OŠ “Gazi Ferhad – beg”Jablanica. U kategoriji sedmih razreda prvo mjesto pripalo je Bukvić Denisu iz OŠ “Rešad Kadić” Tešanj, drugo mjesto osvojio je Bašić Refik iz OŠ “Gazi Ferhad – beg”Jablanica, treće mjesto osvojio je Halilović Ernes iz OŠ “Mustafa Mulić” Šije. U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojila je Hrnjić Jasmina iz OŠ “1.mart” Jelah, drugo mjesto osvojila je Bekrić Dženita iz OŠ “Kulin Ban”Tešanjka, treće mjesto osvojila je Šakanović Berina iz OŠ “1.mart” Jelah. U kategoriji devetih razreda prvo mjesto osvojio je Korajlić Rasim iz OŠ “Rešad Kadić” Tešanj, drugo mjesto osvojio je Hasičić Demir iz OŠ “9.septembar” Medakovo, treće mjesto osvojio je Salkanović Omer iz OŠ ” 9.septembar ” Medakovo.
Koristim priliku da svim učenicima i nastavnicima čestitam na ostvarenim uspjesima, te poželim sreću na kantonalnom takmičenju.

(antena-radio.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime