Oružane snage Bosne i Hercegovine pomažu opštinu Srebrenica

0
12

durakovic_osbihSrebrenica – Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na čelu sa generalom Mirsadom Ahmićem danas su posjetili opštinu Srebrenica. Tokom posjete sastali su se sa Načelnikom Ćamilom Durakovićem, te razgovarali o realizovanim, ali i budućim planovima Oružanih snaga BiH na području naše opštine.

General Ahmić će danas posjetiti deminere koji u ovom momentu rade na lokalitetu Buljima, području na kojem su tokom genocida u julu 1995. godine ubijeni mnogi Srebreničani od strane agresorske vojske i policije RS-a. Deminiranjem ovog područja stvorit će se uslovi da se pronađu i identifikuju posmrtni ostaci Srebreničana za kojima tragaju njihove porodice.

Deminerski tim Oružanih snaga BiH već tri godine vrši deminiranje na području opštine Srebrenica, te je do sada je očišćeno oko 100.000,00 m2.

Veliki doprinos timovi Oružanih snaga su dali i u sanaciji nakon elementarnih nepogoda koje su zadesile našu državu Bosnu i Hercegovinu u periodu od 15.05.-30.05.2014. godine. Angažovanjem svojih mašina i ljudstva Oružane snage BiH očistile su korito rijeke Križevice, te izvršile raščišćavanje puteva.

Na sastanku je razgovarano i o budućim planovima Oružanih snaga BiH, te rečeno da se u idućoj godini planira deminirati od 100.000 m2 – 150.000 m2, ukoliko dozvole vremenske prilike.

(srebrenica.gov.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime