Opštini Sokolac certifikat za projekt Digitalni turistički BH itinerer

0
3

Sokolac – Povodom Svjetskog dana turizma 30.septembra, Organizacija “ROTOR” je u skladu sa završenom tromjesečnom kampanjom “Laganini kroz BiH” i uspješno implementiranim aktivnostima, izvršila sertificiranje 38 partnera na projektu “Digitalni turistički BH itinerer”.

Uz sertificiranje, izvršena je i podjela promotivnog materijala opštinama/gradovima partnerima na projektu. Promotivni materijal uključuje: letke, postere, kape i majice sa logoom projekta i QR kodom. Samim skeniranjem QR koda omogućeno je jednostavnije preuzimanjeSmart phone aplikacije “Digital Tourist BH Itinerery”, koja objedinjuje turističke rute u BiH i na taj način omogućava turistima brži dolazak do željene destinacije.

Projekat “Digitalni turistički BH itinerer” finansiran od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, predstavlja ambiciozan projekat koji se bavi identifikacijom i promocijom turističkih atrakcija na području Bosne i Hercegovine upotrebom savremenih sredstava promocije: Google, mapiranje, QR code, Smart phone aplikacija, društvene mreže, YouTube kanal, TV emisije pod nazivom “Turistički rotor – Turizam plus”, interaktivni bilbordi na graničnim prelazima pri ulasku u BiH.

Projekat podstiče i promociju zaštite kulturnog i istorijskog naslijeđa u BiH, a turiste će uspješnije dovesti do ciljnih tranzitnih destinacija, zadržati ih duže te im pokazati mnogobrojne prirodne, kulturno-istorijske, gastrološke i multuietničke vrijednosti BiH, sa jedinstvenih ciljem ekonomskog razvoja lokalnih zajednica sa akcentom na jaču ulogu žena u turizmu.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime