Opština Sokolac pronalazi put do investitora

0
6

Sokolac – U nizu obilazaka opština u Republici Srpskoj, predstavnici Agencije za regionalni razvoj iz Bijeljine juče su posjetili Sokolac gdje su razgovarali sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima.

Prema riječima Marka Sladojevića, Agencija za regionalni razvoj pruža pomoć lokalnim zajednicama da, nakon aplikacije projekata, lakše dođu do sredstava i investitora.

“Agencija ima više stručnih saradnika u Sloveniji i Srbiji, ljudi koji se decenijama uspješno bave apliciranjem projekata iz više oblasti, obezbjedivši milione maraka za relizaciju značajnih projekata. Naša Agencija pokušava pomoći lokalnim zajednicama kako bi dobile sredstva za implementaciju projekata iz oblasti poljoprivrede, energetike, turizma i zaštite životne okoline. Pročitao sam Strategiju razvoja opštine Sokolac i, nakon onog što sam čuo od načelnika opštine, mogu reći da sam prijatno iznenađen onim što je urađeno. Naša Agencija će pokušati da pomogne opštini Sokolac u dodatnoj edukaciji službenika koji rade na izradi projekata, a nastojaćemo da pružimo pomoć i u obezbjeđenju sredstava za realizaciju već urađenih projekata”, rekao je Sladojević.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica goste je upoznao sa trenutnim privrednim prilikama na području opštine, kao i o mogućnostima ulaganja u druge oblasti.

“Upoznao sam goste sa prirodnim i ljudskim resursima opštine, mogućnostima ulaganja u određene grane privrede, posebno u drvoprerađivačku industriju i energetski sektor. Upoznao sam ih sa već urađenim projektima vezanim za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Insistirao sam na pomoći u realizaciji projekata vezanih za zaštitu prirodne okoline. Poznato je da je u toku realizacija Projekta ‘Vodovod i kanalizacija’, a naša opština nema sistem za prečišćavanje otpadnih voda. U ovoj oblasti nam je potrebna finansijska podrška. Nadam se da će nam Agencija za regionalni razvoj pomoći da dođemo do neophodnih sredstava, ali i za realizaciju projekata u poljoprivredi i turizmu”, rekao je Bjelica.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime