Općini Odžak predstavljen novi projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine

0
20

sastanak_13082014_2Odžak – Načelnik općine Odžak dr. sc. Hajrudin Hadžidedić ugostio je delegaciju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, UNHCR-a i OSCE-a, te građevinske stručnjake.

Tema sastanka bio je projekt „Regionalni program stambenog zbrinjavanja u BiH“. Voditeljica projekta Nermina Džepar – Ganibegović, šefica Odsjeka za stambenu politiku, predstavila je načelniku uvjete o podnošenju zahtjeva za prijavu potencijalnih lokaliteta za izgradnju ili obnovu stanova za raseljene osobe ili izbjeglice.

Korisnik neće moći biti nitko tko ima trajno riješeno stambeno pitanje, nego isključivo osobe koje bi se vratile živjeti u Odžak, a ne mogu se vratiti ili nisu u mogućnosti da se vrate, jer nemaju riješeno stambeno pitanje.

Cilj posjete bio je evidentiranje prijedloga za izgradnju ili obnovu  stambenih zgrada, kako bi se i naša općina uvrstila u aplikaciju Bosne i Hercegovine za dodjelu granta u 3. valu pod-projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u BiH, koji se moraju predati Razvojnoj banci Vijeća Europe.

Načelnik naše općine je skupa s delegacijom obišao lokalitete na kojima se nalaze potencijalne stambene zgrade za renoviranje, te će se naknadno ustanoviti koje od predstavljenih objekata ispunjavaju uvjete iz Kriterija za dodjelu granta.

(odzak.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime