Općina Visoko organizovala terensku nastavu za poljoprivredne tehničare MSŠ „Hazim Šabanović“

0
12

S ciljem unapređenja uslova rada sa učenicima i primjene teorijskog znanja u praksi, Općina Visoko organizovala je jednodnevnu terensku nastavu u okviru koje su učenici MSŠ „Hazim Šabanović“ -Smjer poljoprivredni tehničar, posjetili lokalne privrednike i upoznali se sa uzgojem biljaka i životinja što podrazumijeva njihovo razmnožavanje, hranjenje, zaštitu, dobivanje proizvoda, prodaju i distribuciju.

Prema planu obilaska upriličena je posjeta farmi krava „Suša Commerce“ Kološići-Visoko, firmi „Voćar Piramida“ d.o.o. Visoko, posjeta staklenika  i plastenika u vlasništvu firme „Bios“ Visoko, a naspolijetku je upriličen i odlazak na lokaciju plantaža „Baš – Bašča“ u Brezi, čiji je vlasnik dugogodišnji učesnik tradicionalnog sajma „Jesen u Visokom“.

Jedan od organizatora današnjeg događaja je i Adi Pašalić – stručni saradnik u Odsjeku za finansije i privredu Općine Visoko koji ističe da je ovaj oblik edukacije veoma bitan za učenike, da će im uveliko olakšati školovanje i usavršavanje u budućnosti, ali da će im pomoći i u ostvarivanju kontakata sa primarnim proizvođačima.

Učenice nisu krile sreću i zadovoljstvo terenskom nastavom koja im je omogućila nova saznanja i korisno iskustvo. Iskoristile su priliku da se zahvale Općini Visoko kao organizatoru i lokalnim privrednicima – učesnicima ovog edukativnog programa.

općinavisoko.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime