Općina pomaže odlazak zlatne matematičarke Adise Bolić na Olimpijadu u Tajland

0
0

Bosanski Petrovac – Nakon što joj je prije nekoliko sedmica odala priznanje dodjelom zahvalnice, općina Bosanski Petrovac nastavlja i konkretno pomagati svoju zlatnu matematičarku Adisu Bolić u njenom radu i budućim uspjesima. Naime, kao i uvijek do sada kad je Adisi trebala podrška, općina će i ovog puta stati iza nje i sa 3,000 KM joj pomoći da otputuje na matematičku olimpijadu u Tajland. Tamo će naša mlada matematičarka pokušati da ponovi impresivan rezultat koji je lani ostvarila i za što je bila nagrađena posebnom plaketom.

Inače, općina Bosanski Petrovac je i ranije pomagala Adisine nastupe na svjetskim i evropskim takmičenjima, odakle se ona redovno vraćala sa najsjajnijim odličjima. Posljednji primjer takve podrške iskazan je u aprilu, kada je donijela zlatnu medalju sa Evropske matematičke olimpijade koja je održana u Rumuniji. Naša matematičarka se tako svojim medaljama na najbolji način zahvaljuje svojoj zajednici na podršci, jer nadaleko pronosi pozitivnu sliku Bosanskog Petrovca koji je oduvijek imao nadarene ljude kojima se mogao ponositi – nekad pisce, slikare, umjetnike i glumce, a danas matematičare, naučnike i informatičare poput Adise, braće Ferizović ili Sulje Linića.

Općinski načelnik Zlatko Hujić je istakao kako će njegova općinska administracija uvijek naći načina da pomogne svoje talente i da nikad neće dopustiti da njihovi uspjesi zavise od milosti i nemilosti viših nivoa vlasti. „Naša Adisa je naš ponos i primjer pozitivnog imidža jedne sredine u kojoj se rađaju i žive pametni i uspješni ljudi, a Bosanski Petrovac je uvijek bio takva sredina. Njena općina će uvijek biti uz nju, a pomažući njen rad mi šaljemo poruku i drugoj djeci da iskažu svoj talent, da ga koriste, a općina će biti tu da ih pomogne,“ poručio je Hujić i naglasio da genijalnost nema cijenu.

(mojuks.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime