Općina Novi Grad započinje utopljavanje OŠ “Behaudin Selmanović”

0
12

Sarajevo – Projekat vrijedan 56.225 KM: Općina Novi Grad započinje utopljavanje OŠ “Behaudin Selmanović”.

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa federalnim Ministarstvom prostornog uređenja započinje relizaciju projekta utopljavanja Osnovne škole “Behaudin Selmanović” vrijednog 56.225 KM.

Projekat je ozvaničen današnjim potpisivanjem ugovora između Općine Novi Grad i izvođača radova “HDI” d.o.o. Sarajevo.

“Općina Novi Grad se prijavila na konkurs federalnog Ministarstva prostornog uređenja za sufinansiranje utopljavanja ovog školskog objekta, radi se o dotrajaloj stolariji, te se nadam da će ovim projektom škola dobiti bolje uslove za rad, prije svega svih učenika i nastavnika koji tamo borave”, rekao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Haris Djana, direktor firme koja će izvoditi radove u školi, rekao je da je u planu zamjena 72 fasadna otvora, balansiranje sistema grijanja i ugradnji termostatskih ventila na postojećim radijatorima. Rok za izvođenje radova je 30 dana.

“Mi ćemo nakon dugo godina 1. marta 2016. godine, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dobiti poklon. Zahvaljujem Općini Novi Grad, od kojih imamo izuzetnu podršku“, kazao je direktor škole “Behaudin Selmanović” Safet Velić.

Za realizaciju pomenutog projekta izdvojeno je 56.225,84 KM, od čega će federalno Ministarstvo učestvovati sa iznosom od 50.000 KM, a Općina Novi Grad sa oko 7.000 KM.

(trt.net.tr)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime