Općina Gračanica i Žabalj intezivirat će saradnju u oblasti poljoprivrede

0
0

Gračanica – Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Gračanica, Edin Ibrašević i direktor gračaničkog sajma „Grapos-expo“ Nedžad Nuhanović posjetili su općinu Žabalj.

Ispred općine Žabalj, goste je dočekao predsjednik općine Čedomir Božić, predsjednik skupštine općine Radovan Čolić, zamjenik predsjednika općine Stojan Boroja, članovi Općinskog vijeća, direktor turističke organizacije općine Žabalj Marija Čupić, kao i predstavnik “Global Sid-a” Zoran Jakšić.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Edin Ibrašević tokom posjete razgovarao je sa predstavnicima lokalne samouprave Žabalj i predstavnicima privrednih subjekata o mogućoj saradnji iz domena privrede i turizma dvije općine.

Zaključeno je da je moguća saradnja u oblasti poljoprivrede, tačnije u oblasti proizvodnje pilećeg mesa.

“Nakon uspješne prekogranične saradnje naše općine i općine Nijemci (HR), te uspostavljanja saradnje i posjete rukovodstva općine Pljevlje (CG) i privrednika iz ove općine, na poziv rukovodstva općine Žabalj (SRB) posjetio sam općinu Žabalj s ciljem uspostavljanja saradnje u okviru privrede i turizma ove dvije općine. Općina Žabalj ima izuzetan geografski položaj i nalazi se na 4 h udaljenosti od općine Gračanica, što otvara mogućnost za privrednu i svaku drugu saradnju”, istakao je predsjedavajući OV Gračanica Edin Ibrišević.

Čedomir Božić, predsjednik općine Žabalj je rekao da bi buduća saradnja stvorila bolje reference za obje općine kod EU fondova. Direktorica Turističke zajednice općine Žabalj Marija Čupić istakla je da će turističke potencijal općine predstaviti na narednom „Grapos-expo“ sajmu u aprilu 2017 g.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime