Općina Centar Sarajevo – 10.000 KM za općinu Vareš za sanaciju šteta od poplava

0
0

202154_4493124524509_523915658_o-700x466Vareš – Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i načelnik Općine Vareš Avdija Kovačević danas su potpisali protokol o dodjeli sredstava u iznosu od 10.000 KM pomoći općini Vareš za sanaciju šteta od majskih poplava

Kovačević je zahvalio Općini Centar koja ima razumijevanja za teško ekonomsko stanje na području općine Vareš i podsjetio da sarajevska Općina Centar već godinama izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za poboljšanje komunalne infrastrukture u Varešu, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

– Današnja donacija će biti udružena sa sredstvima koje nam daje Vlada Zeničko-dobojskog kantona na osnovu prikupljenih prihoda od vodnih naknada, što će biti iskorišteno za sanaciju lokalnih puteva prema mjesnim zajednicama Ravno, Zubeta i Vijaka, koji su oštećeni tokom katastrofalnih majskih poplava – rekao je Kovačević.

Ajnadžić je kazao da načelnik Dževad Bećirević, koji je uime Općine Centar potpisnik protokola, nije bio u mogućnosti da danas posjeti Vareš zbog ranije preuzetih obaveza.

– Ova donacija nije u velikom iznosu, ali Općina Centar i na taj način želi pokazati kako podržava rad na napretku i blagostanju manje razvijenih općina u BiH – naglasio je Ajnadžić.

Odlukom Općinskog vijeća Centar iz općinskog budžeta je izdvojeno 500.000 KM za pomoć stanovništvu ugroženih područja u BiH koja su najviše nastradala tokom proljetnih velikih poplava.

Također će općina izdvojiti po 10.000 KM za pomoć općinama: Ilijaš, Teočak, Gradačac, Sapna, Srebrenik (Federacija BiH), te Vukosavlje, Vlasenica i Bijeljina (Republika Srpska), dok će dodatnih 5.000 KM biti donirano za pomoć Općini Zavidovići, saopćila je Služba za informisanje Općine Centar Sarajevo

(okano.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime