Općina Centar donirala 30.000 KM Čajniču za sanaciju putnih komunikacija

0
2

Čajniče – U okviru granta budžeta Općine Centar Sarajevo namijenjenog za podršku drugim općinama na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, Opštini Čajniče donirano je 30.000 maraka za sanaciju putnih komunikacija, stoji u saopćenju Općine Centar, prenosi novinska agencija Patria.

Tim povodom su Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu boravili 14. aprila 2016. godine u posjeti Čajniču gdje im je domaćin bio načelnik te lokalne zajednice Goran Karadžić.

Ovom prilikom Resić je, u ime načelnika Općine Centar, uručio načelniku Čajniča ugovor o pomenutoj donaciji u iznosu od 30.000 maraka, od čega će 25.000 KM biti iskorišteno za izgradnju mosta na putnoj komunikaciji Haskovići-Dužice na rijeci Batovka, a 5.000 KM za izgradnju potpornog zida u svrhu sanacije oštećenog pristupnog puta do porodičnih kuća u Mjesnoj zajednici Bato.

Načelnik Opštine Čajniče je uputio riječi zahvalnosti Općini Centar, načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar za ovu vrijednu donaciju koja će im dobro doći za obnovu putnih komunikacija.

-Ovo nije prvi put da nam Općina Centar pomaže. I prošle godine nam je izašla u susret i donirala 25.000 maraka za projekte sanacije u Mjesnoj zajednici Bato, na čemu smo veoma zahvalni. Nadam se da će se dobra saradnja naše dvije lokalne zajednice nastaviti i ubuduće, rekao je Karadžić.

Resić je ovom prilikom naglasio da Općina Centar, predvođena načelnikom Bećirevićem, u kontinuitetu iskazuje senzibilitet prema drugim općinama kada im je to najpotrebnije.

-Mi smo jedina lokalna zajednica koja je izdvojila pola miliona maraka za pomoć općinama koje su bile pogođene katastrofalnim poplavama u maju pretprošle godine. Općina Centar će i ubuduće pružati finansijsku podršku, posebno manje razvijenim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine. U ovogodišnjem budžetu za tu namjenu planirali smo 300.000 maraka, kazao je Resić.

(nap.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime