Općina Cazin i ASB organizacija za žrtve mina

0
4

opcina-cazin-ogresevic-625x413Cazin – U općini Cazin danas su potpisani ugovori sa učesnicima projekta „Socio- ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zaspošljavanje“. Riječ je o projektu koji općina realizira sa njemačkom nevladinom organizacijom Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) i čija ukupna vrijednost je 77.640 maraka.

 

-„U općini Cazin imali smo 15 korisnika koji su prošli edukaciju za izradu malih biznis planova. Izabrani su kao uspješni u ovom dijelu posla i uslijedila je dodjela grantova koje korisnici već imaju na raspolaganju“, kazao je Sead Muratović iz EKO sportske grupe, koja je jedan od partnera projekta.
Od 26 općina, koliko ih je obuhvaćeno ovim projektom, Cazin je prva općina koja je svoje aktivnosti realizirala u rekordnom roku počevši od obezbijeđenja dijela sredstava do organizacije obuke za učesnike.

-„Mislim da je to naš veliki uspjeh jer smo pokazali ozbiljnost, stručnost i dobre namjere. To i jesu naše osnovne vodilje u projektima sa međunarodnim i sličnim organizacijama i zbog toga i uspjesi bivaju potvrđeni. Stvaramo sebi dobre pretpostavke i otvaramo vrata za sve ono što može biti od koristi i dobrobiti za naše građane“, kazao je danas načelnik općine Cazin mr. Nermin Ogrešević.

Gotovo svih 15 učesnika u projektu iz općine Cazin apliciralo je sa aktivnostima za poboljšanja u poljoprivrednoj proizvodnji. Kako kaže jedan od njih Mirsad Porčić, još dvije junice na njegovom malom poljoprivrednom gazdinstvu, značajno su doprinijele povećanju proizvodnje i ekonomskoj stabilnosti porodice.

(krajina.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime