Općina Bihać zainteresirana za pokretanje turističkog voza Unskom prugom

0
19

bihac_pruga_sastanakBihać – Nakon prošlosedmičnog posjeta Emdžada Galijaševića, Općinskog načelnika Bihaća Prometno-poslovnom području Bihać Željeznica FBiH i najave zainteresiranosti Općine Bihać da zajedno sa hotelijerima sufinancira turistički voz od Bihaća do Martin Broda, delegacija Željeznica  FBiH posjetila je Općinu Bihać.

Tom prilikom Marijo Kozina, izvršni direktor za razvoj i investicije Ž FBiH i Rešad Mandžo, pomoćnik izvršnog direktora, zajedno sa Samirom Alagićem, direktorom PPP Bihać, upoznali su načelnika Galijaševića sa planovima željeznica kada je u pitanju Općina Bihać.

“Načelniku smo prezentirali naše planove kada je u pitanju teretni saobraćaj Unskom prugom, te proširenje i dogradnju radionice za opravku vagona koja radi u Bihaću i koja je opravdala svoj rad i naša želja je da proširimo kapcitete za opravku vagona kako bi smo u dogledno vrijeme bili u mogućnosti da ukoliko se ukaže potreba i zaposlimo nove radnike. Također, zainteresirani smo da sa lokalnim vlastima realiziramo i projekt turističkog voza Unskom prugom”,  kazao je Kozina.

Interes Općine Bihać da zajedno sa ovdašnjim hotelijerima financira turistički voz Unskom prugom potekla je od načelnika Galijaševića, koji je kazao da je riječ je o atraktivnom turističkom brendu koji bi turiste vozio na relaciji Bihać – Martin Brod i obogatio turističku ponudu Općine Bihać i Nacionalnog parka Una.

“Željeznice FBiH  za Općinu Bihać jedna je od strateških firmi i Općina Bihać odraditi će sve potrebne dozvole kada je u pitanju proširenje radionice za opravku vagona. Naša inicijative za sufinanaciranje turističkog voza naišla je na podršku menadžmenta Željeznica F BiH i sada trebamo konkretno definisati slijed koraka koji bi vrlo brzo u konačnici doveli do konkretizacije ove ideje”, kazao je načelnik Galijašević, da bez aktivnijeg učešća svih nivoa vlasti ne možemo očekivati poboljšanje turističke ponude ovog kraja.

(Ekapija)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime