Općina Bihać pokreće projekt Pokreni svoj posao u Bihaću

0
297

bihac(1)Bihać – Na osnovu Programa utroška sredstava iz Budžeta za poticaj razvoja privrede i turizma za 2014. godinu  Općina Bihać objavljuje javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu poticajnih sredstava za sufinansiranje malog i srednjeg poduzetništva-Realizacija projekta „Pokreni svoj posao u Bihaću“ za 2014. godinu. Riječ je o još jednom projektu kojim Općina Bihać želi pomoći  građanima Bihaća koji žele pokrenuti posao u oblasti malog i srednjeg poduzetništva.

“Općina Bihać za razvoj poduzetništva i turizma ove godine osigurala je 350.000 KM  i javnim pozivom pokrećemo ješ jedan projekat koji za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta. Od prijavljenih projekata izabrati ćemo tri najuspješnija koja će shodno rangiranom mjestu nagraditi sa 7.000, 6.000 i 5.000 KM. Naravno utrošak i realizaciju  sredstava pratiti će naša komisija”, ističe Smail Toromanović, savjetnik načelnika Bihaća.

Pozivaju se nezaposlene osobe sa područja Općine Bihać, a koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Bihać, da mogu podnijeti zahtjev za odobravanje i dodjelu poticajnih sredstava za sufinansiranje malog i srednjeg poduzetništva – Realizacija projekta „Pokreni svoj posao u Bihaću“ za 2014. godinu.

Poticajna sredstva su planirana za realizaciju projekta „Pokreni svoj posao u Bihaću“. Projekt će se organizirati u dva ciklusa (edukacija, pisanje biznis planova, odabir tri najkvalitetnija plana, dodjela certifikata, finansiranje troškova registracije djelatnosti i dodjela inicijalnih sredstava za pokretanje djelatnosti. Cilj projekta je davanje doprinosa razvoju poduzetničke inicijative mladim i nezaposlenim osobama. Projekt će se realizirati kroz organiziranje edukacija na temu izrade biznis/poslovnih planova.Pravo prijave na javni poziv za ovu vrstu poticaja, kao i učešće na edukacijama imaju nezaposlene osobe sa područja Općine Bihać koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Bihać.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime