31. August 2016

Trg žrtava Srebrenice III faza 1

Banovići – Nadležna služba Općine Banovići jučer je uvela izvođača u radove na trećoj fazi projekta izgradnje i uređenja Trga žrtava Srebrenice u Banovićima.

Riječ je o projektu uređenja gradske šetnice u okviru kojeg su proteklih godina završene dvije faze. Nastavak projekta, odnosna treća faza podrazumijeva uređenje površine od novih 1000 metara čime će općina Banovići dobiti oko 3700 metara kvadratnih uređene i poplačene površine u centru grada.

Projekat podrazumijeva popločavanje šetnice, izgradnju energetski efikasne rasvjete, rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže i izgrađenu odvodni kanala, te sve druge prateće radove.

Ukupna vrijednost treće faze projekta izgradnje Trga žrtava Srebrenice je 300 hiljada konvertibilnih maraka.

Općina Banovići projekat finansira uz pomoć Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona.

Izvođač radova je firma “Gradnja – 1” d.o.o. Tešanj, saopćeno je iz Stručne službe općinskog načelnika..

Načelnik Općine Banovići Midhat Husić istakao je da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu u posljednjih  deset godina.

Nacelnik Midhat Husić

– Početkom radova na trećoj fazi projekta izgradnje Trg žrtava Srebrenice Općina Banovići nastavlja kapitalna ulaganja na području cijele opštine. U ovaj projekat ćemo uložiti oko 300 hiljada konvertibilnih maraka i konačno urediti gradsku šetnicu onako kako to dolikuje našem stanovništu. Prije mjesec dana počela je implementacija i projekta izgradnje kružnog toka u Banovići i treba naglasiti da se ova dva projekta spajaju u jednom dijelu i po završetku oba projekta bit će zaokružen najveći infrastrukturni poduhvat u posljednjih deset godina na ovim prostorima. Do kraja godine planiramo uraditi još nekoliko infrastrukturnih projekata i uložiti dodatni milion konvertibilnih maraka čime bi završili kapitalne investicije za 2016. godinu – naglasio je Husić.

(Faktor.ba, Foto: Općina Banovići)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR