OO SDA Bihaća koheziona snaga za pobjedu SDA na oktobarskim izborima

0
0

sda_bihac (1)Bihać – U ispunjenoj sali Kulturnog centra u Bihaću večeras je održana javna tribinaOO SDA Bihać pod nazivom  “Aktuelna politička situacija i položaj SDA”. Nakon odlično posjećene tribine u Bužimu , tribina SDA u Bihaću pokazala je još jedanput jedinstvo i odlučnost rukovodstva , članova i simpatizera SDA da na predstojećim oktobarskim izborima izvijevaju pobjedu koja će omogućiti formiranje odgovorne vlasti s ciljem  financijske i privredne  konsolidacije  Unsko-sanskog kantona.

Prisutnim su se obratili Mersad Žerić, ispred mjesnih ogranaka OO SDA Bihać, Ahmet Egrlić, ispred općinskih organizacija SDA , Agan Bunić, ispred KO SDA USK-a,     Sead Kadić, predsjednik OO SDA Bihać i Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA.

U svom obraćanju Sead Kadić, predsjednik OO SDA Bihać , kazao je da i pored činjenice da sun a sceni prisutneturbolencije u svim segmentima društva, SDA i dalje uživa ugled i povjerenje velikog broja građana, što govore i podaci o novih 256 članova u prošloj godini. On je istakao da je SDA danas nezaobilazan politički faktor kako u Općini Bihać, tako i u USK-a, naglasivši da je SDA u Općini Bihać nakon pobjede na posljednjim lokalnim izborima pokrenula velike reforme koje za cilj imaju pravedniju priču za sve građane Bihaća.

“ Sve što smo proteklih godinu dana uradili kao odgovorna vlast u Općini Bihać dokaz su da SDA zna šta treba raditi i na području USK-a i kako ga treba voditi nakon izbora u oktobru 2014.godine . Ovaj put bez grešeke, sa provjerenim ljudima spremnimv da uđu u reforme i spremnim da rade pošteno i na dobrobit građana. Ovaj put ne smije biti kiksa, za to neće biti opravdanja. Naša priča mora biti usmjerena na borbu za državu BiH, borbu protiv kriminalaca i korupcije( i u vlastitim redovima) , borbu za svako proizvodno radno mjesto i borbu za jedinstvo unutar SDA “ –kazao je Kadić.

Agan Bunić, potpredsjednik KO SDA USK-a, u svom obraćanju kazao je kako će i na predstojećim oktobarskim izborima SDA pokazati jedinstvo , odlučnost i spremnost da uz podršku građana pobijedi i sa odgovornim i poštenim ljudima izvuče USK-a iz teške ekonomske krize i apatije.

“ Nažalost danas imate kantonalnu vladu kojoj je glavna vijest isplata plata budžetskim korisnicima i to je vlada koja nema viziju kako ovaj Kanton izbaviti iz ambisa ekonomske i privredne propasti. Ovakva vlada na svu sreću otići će nakon oktobarskih izbora. Otići će zahvaljujući jedinstvu i snazi SDA a ovdje posebno ističem da je SDA Bihaća kao apsolutni pobjednik posljednjih lokalnih izbora koheziona snaga zahvaljujući kojoj će zajedno sa ostalim općinskim organizacijama SDA pobjediti na oktobarskim izborima “ – kazao jeBunić.

Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA u svom obraćanju osvrnuo se na aktualna dešavanja na državnom nivou i procesima koje SDA vodi kako bi sačuvala državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, u svijetlu svakodnevnih pokušaja destabilizacije društvenih procesa zbog kojih je došlo do stagnacije u razvoju zemlje posljednje četiri godine.

“ SDA i na predstojećim izborima pokazati će  jedinstvo i odlučnost da se nakon izborne pobjede nastave procesi koji za cilj imaju poboljšanje ekonomske situacije u državi, ali isto tako da se nastave reformski procesi na jačanju Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj Uniji “ –kazao jeDžaferović.

(buziminfo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime