Omladinsko udruženje “WAW REGENERATION” iz Turske u Luksemburgu

0
26

 

3a9297ca78720986dccc8a65ce802a33_LLuksemburg, Turska –  Povodom predstojeće Manifestacije mladosti & kreativnosti koja će se održati u Luksemburgu, a zakazana je za subotu, 26. april 2014. s početkom u 19:00 časova, predstavljamo omladinsko udruženje “WAW REGENERATION” čija glumačka sekcija će nastupiti u okviru pomenute manifestacije.

 

 

Kao sto harf “waw” vrši ulogu veznika u arapskom jeziku tako i naša organizacija (pod istim imenom) teži da postane vezivno tkivo islamskog svijeta, jer kao osobe koje dolaze sa mjesta gdje se prepliću kulture – Istok i Zapad, tj. Balkana,verujemo da imamo potencijal da postanemo most između civilizacija.

 

Drugi dio imena, (re)generation, ukazuje na to da smo dobro organizovan skup mladih snaga željnih iskrenog napretka, koji svojim aktivnostima ima za cilj širiti waw-pozitivan efekat, isto kao i regenerirajuće dejstvo na sve oko sebe.

 

Spajanjem snage mladosti i iskustva , kroz predavanja, radionice, glumu, dijalog, otvorena druženja radimo na prosperitetu cjelokupnog društva, počevši od nas samih.

 

Osnovni cilj nam je povezivanje svih onih elemenata koji su na neki način razdvojeni kod muslimana, povezivanje vjere sa naukom, zbližavanje naroda koji su uslijed poplava izgubili kontakte sa ljudima na drugoj strani obale i kao najbitniju činjenicu povezivanje ideja.

 

Intelektualnim ulaganjem i napredovanjem, čestim putovanjima i kontaktima želimo da razbijamo začarane krugove predrasuda.

 

Nas waw tim je podijeljen u nekoliko kategorija shodno orijentaciji i sposobnostima naših članova, pa tako imamo tim za pisanje, tim za istraživanje islama i Kur’ana, tim za glumu i međuljudske odnose. Bitno je napomenuti saradnju i unutar i između timova, čime nastojimo razvijati našu kreativnost i produktivnost.

 

Pristup našem udruženju uslovljen je, budući da kandidat treba prvo ponuditi neku konkretnu ideju ili projekat i pokazati spremnost u realizaciji istog, ali jednom kada bude prihvaćen, novi član će uživati našu punu podršku.

 

(identitet.lu)

 

                 

 

               

 

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime