Ogorčeni učesnici sajma namještaja: Otvoreno pismo menadžmentu KJP Centar Skenderija

0
25

download (2)Sarajevo – Dio proizvođača namještaja ogorčnem je ponašanjem menadžmenta KJP Centar Skenderija. U njihove ime otvorenim pismom se obratio Esad Jakubović, vlasnik komapnije ‘Izazov’ Kalesija 

Prilikom određivanja vremena održavanja sajma (INTERIO & EXTERIO – 32. međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja i unutrašnjeg uređenja), bez znanja i konsultacija sa izlagačima i proizvođačima namještaja, samoinicijativno ste vrijeme održavanja sajma pomjerili iz mjeseca marta, kada se tradicionalno održavao u posljednjih 10-ak godina, za kraj mjeseca maja, u vrijeme kada je uveliko počela sezona narudžbi i prodaje namještaja.

Nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju ponovno ste, bez konsultacija sa izlagačima i proizvođačima najmještaja, zadržali vrijeme održavanja sajma u vrijeme koje ste sami zacrtali. Nepomjeranje vremena održavanja sajma ste pravdali činjenicom da u Bosni i Hercegovini nema nikakvih problema i da centar Skenderija nije poplavljen, ne uzimajući u obzir činjenicu da je najmanje 50% proizviđača namještaja manje ili više poplavljeno.

Takođe, bez obzira na prethodni usmeni dogovor sa Firma projektom niste na vrijeme izašli u susret i pomogli pri istovaru i prevozu štanda koji je dovezla firma U.D. Boms Expo Gračanica, pravdajući to činjenicom da je nedjelja i da vi ne radite nedjeljom. Nakon urgencija od strane predstavnika Firma projekta i zaposlenika U.D Boms Expo Gračanica smilovali ste se i izvršili istovar naknadno, što je prouzrokovalo kašnjenje u montaži štanda, a samim time i izlaganja eksponata firmi koje izlažu na štandu.

Kao vrhunac vaše „poslovnosti“ dešava se i situacija da radnici firme d.o.o. Izazov Kalesija, izlagača koji je na sajmu namještaja zakupio 125 m2 prostora, kada su se pojavili u ponedjeljak oko 7:00 h, vaši zaposleni su im rekli da  robu nije moguće istovariti iz razloga što se Skenderija, odnosno izložbeni prostor otvara tek u 9:00 h. O navedenom je upoznat tehnički direktor Centra Skenderija.

Takođe, sramotna je činjenica da se prilikom službenog otvaranja sajma nije pojavio ni jedan javni emiter da medijski proprati otvaranje ove manifestacije. U razgovoru sa predstavnicima Bosanske Medijske Grupe rečeno nam je da isti nisu ni pozvani, kao i da na službenoj stranici Centra Skenderija nije navedeno tačno vrijeme otvaranja sajma (dan i sat).

Osim navedenog, šetajući gradom, slušajući i gledajući javne emitere koji egzistiraju na prostoru Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo evidentno je da NIGDJE  niste iskoristili priliku da najavite niti na bilo koji drugi način reklamirate održavanje ovog sajma.

Kao posljedica svega navedenog evidentno je da gotovo niko u gradu Sarajevu i okolini, kao ni u BiH, nije upoznat sa održavanjem sajma, a što za posljedicu ima katastrofalnu posjećenost. Na moj upit u biletarnici, na ulazu u sajam, koliko je bilo posjetilaca u protekla tri dana, sa zadovoljstvom mi je rečeno da je prvi dan bilo 400, drugi dan 600, te da je do 14:00 h trećeg dana bilo 600 posjetilaca. Ovo je konkretan pokazatelj Vaših poslovnih aktivnosti oko „dobre organizacije sajma“.

Imajući u vidu sve navedeno izražavam svoje duboko žaljenje i ogorčenost vašim neprofesionalnim odnosom prema organizaciji navedenog sajma. Takođe, moram da vam kažem da će svi izlagači pretrpiti ogromnu materijalnu štetu, koja je prouzrokovana vašim bahatim odnosom prema organizaciji ovog sajma.

S tim u vezi tražim da se očitujete o navedenom i predložite način kako da riješimo navedeni problem i ublažimo troškove koji su, obzirom na vašu neprofesionalnost, utrošeni bespredmetno, odnosno nemaju efekta.

Takođe napominjem da sam ja podpredsjednik skupštine Udruženja proizvođača namještaja sa područja TK, član skupštine Privredne komore TK, član Vanjskotrgovinske komore BiH, te da ću o navedenom izvijestiti sve navedene institucije, kako bi se u budućnosti pravilno postavili prema Vama kao organizatoru sajma.

(bportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime