Oglasio se Davor Dragičević: Jedino me mogu ubiti, nikada neću odustati

0
6

Oglasio se Davor Dragičević: Jedino me mogu ubiti, nikada neću odustati

“Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužilaštvo i sve će vrlo brzo biti gotovo. To je ono čega se oni plaše. Nijednu grešku nismo napravili za 10 mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje”, kazao je Dragičević.

Poručio je ljudima iz grupe Pravda za Davida da nemaju sebi šta zamjeriti te da vlasti uradile isto i da nisu bili na ulici.

“Ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikad neću odustati. . Ubili su mi dijete. Mir Božiji, Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima. Nek im dođe mir u kuću. Nek budu danas sa svojim porodicama.

Meni treba pravda za Davida Dragičevića. Ja vas nisam napustio i neću vas nikad napustiti. Također, vjerujem ni vi mene. Idem do kraja, hrabro i istrajno.

Ovo je sve montirani proces. Na skupu jasno kažem, ja nisam ovdje da nekog rušim. Ni ja, ni grupa Pravda za Davida. Unišli su u najsvetije, 280 dana mirne i dostojanstvene borbe za moje dijete i sve nas.

Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, već borba za sve nas, svu našu djecu. Davida mog nema, nikad ga ja više vidjeti neću. Zavjetovao sam se na grobu, ako sad ne istrajemo pobiće nas sistem. To je sistem od kojeg 10 mjeseci tražim samo da radi svoj posao.

Krenuli su u likvidaciju mene, moje porodice i svih vas. Oni na tome neće stati. Moja smrt je mala žrtva za sve. Jednog dana će se riještiti, nema Davida, nema mene. Šta ćete vi?

Svima nam se sprema isti scenario. Želimo da živimo u zemlji gdje će ustav, zakon i red biti jednaki za sve. Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam: nećete me ubiti ko Davida. Bez borbe ne ide.

Oni više nemaju gdje. Rješenjem ovog slučaja, za koji imamo dokaze, sve se rješava. Oni priznati zločin neće. Moramo ići tražiti istinu na drugom mjestu, kroz institucije mirno i dostojanstveno.

Još uvijek sam živ i zdrav, voli vas vaš ćaća, nikad vas iznevjeriti neće. Ko hoće, idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za svu djecu. Ovo se jednom završiti mora”, kazao je Dragičević.

(klix)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime