Oglasili se i “Crni labudovi”: Podržavamo našeg saborca, ministra Bukvarevića!

0
15

 

BiH – Udruženje boraca “Crni labudovi” daje punu podršku našem saborcu, ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH, doc. dr. Salki Bukvareviću, u pokušaju sistemskog rješenja problema boračke populacije, navodi se u saopćenju Udruženja.

– Od dolaska na mjesto ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH doc. dr. Salko Bukvarević pokrenuo je niz aktivnosti na poboljšanju statusa svih boračkih kategorija, te dao veliki doprinos u vraćanju dostojanstva predstavnicima boračke populacije.

Upućivanje u parlamentarnu proceduru izmjena i dopuna Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica kako bi se stvorio pravni osnov za objavljivanje Registra branilaca i Registra korisnika i Prijedloga Zakona o boračkim udruženjima od posebnog su društvenog značaja, kao i postizanje Sporazuma Vlade FBiH i boračkih organizacija o očuvanju dostignutog obima finansijskih sredstava, čiji je cilj da na poziciji ovog ministarstva finansijska sredstva u narednih pet godina ne budu umanjivana, a da uštede na godišnjem nivou budu preusmjerene za rješavanje socijalno-statusnih pitanja vojnih penzionera. Također, osiguranje sredstava za zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca, osiguranje sredstava za zapošljavanje demobilisanih boraca putem boračkih zadruga neka su od konkretnih i direktnih aktivnosti koje rješavaju statusna pitanja demobilisanih boraca.

Činjenica da je i sam aktivni učesnik odbrambeno-oslobodilačkog rata u periodu od 1992. do 1995. godine i jedan od organizatora otpora u sjeveroistočnoj Bosni, te jedan od osnivača Patriotske lige u Tuzli, te njegovo prisustvo na obilježavanju svih značajnih datuma i događaja, govore o tome da je ministar Salko Bukvarević uz borce više nego svi njegovi prethodnici zajedno.

Sve naprijed navedeno daje nam za pravo da našem saborcu pružimo punu podršku. Nažalost, i pored svega navedenog svjedoci smo da je po ko zna koji put na sceni još jedna u nizu manipulacija najosjetljivijom kategorijom ovog društva od strane onih koji su interese boračke populacije stavili u službu vlastitih sitnošićarskih ambicija i interesa.

U prilog tome govore i protesti grupe demobilisanih boraca Armije RBiH, koji se već nekoliko dana održavaju ispred zgrade Vlade FBiH. Saopćenje komandanta jedinice iz koje dolazi jedan dio učesnika protesta govori u prilog našoj tvrdnji.

Svakodnevni obilazak učesnika protesta od strane raznih pojedinaca i grupa služi najčešće za “selfie time” slikanje i reklamiranje po društvenim mrežama. Takvo ponašanje nije put za rješavanje problema boračke populacije.
Preporučujemo svim članovima boračke populacije da za svoje predstavnike biraju reprezentativne, moralne i istinske borce i patriote ove zemlje koji će ih predstavljati na adekvatan i dostojanstven način, te da svoju energiju usmjere na borbu za usvajanje kvalitetnih zakonskih rješenja koji će poboljšati status svih boračkih kategorija.

I na kraju, apelujemo na jedinstvo pripadnika boračke populacije koji ne smiju dozvoliti da budu predmet manipulacije bilo koje grupe ili pojedinca. Svi smo mi Armija RBiH – navodi se u saopćenju Udruženje boraca “Crni labudovi”.

/faktor/Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime