Održano općinsko takmičenje u odbojci za osnovne i srednje škole

0
6

GIMNAZIJA NAJBOLJA: Održano općinsko takmičenje u odbojci za osnovne i srednje škole

Cazin – Proteklih dana održano je općinsko takmičenje za osnovne i srednje škole u odbojci. Takmičenje je održano u organizaciji Društva pedagoga općine Cazin, a u okviru istog takmiči se ukupno 15 škola, 11 osnovnih i 4 srednje škole gdje je zastupljeno 7 sportova, rukomet, nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, šah i atletika.

Proteklih dana, na općinskom takmičenju za osnovne i srednje škole u odbojci u muškoj konkurenciji pobjednici su učenici JU Gimnazija Cazin, koji su finalu bili bolji od vršnjaka JU “I srednja škola” Cazin. Učenice JU Gimnazije Cazin su također pobjednice ovog takmičenje koje su u grupnoj fazi pobijedile vršnjakinje JU “I srednja škola” i JU “II srednja škola” Cazin.

Konačan poredak (SREDNJA ŠKOLE):

“M”

JU Gimnazija Cazin
JU “I srednja škola” Cazin
JU “II srednja škola” Cazin
Medresa “Džemaluddin Čaušević” Cazin

“Ž”

JU Gimnazija Cazin
JU “I srednja škola” Cazin
JU “II srednja škola” Cazin

Na nivou osnovnih škola, u muškoj konkurenciji najbolji su bili učenici OS “Tržačka Raštela” dok u ženskoj konkurenciji najbolje su bile učenice OŠ “Gornja Koprivna”.

Konačan poredak “OSNOVNE ŠKOLE”

“M”

OŠ “Tržačka Raštela”
OŠ “Čoralići”
OŠ “Liskovac”

“Ž”

OŠ “Gornja Koprivna”
OŠ “Ćoralići”
OŠ “Liskovac”

Općinska i kantonalna takmičenja u rukometu su održana u prvom polugodištu, a Osnovna škola “Cazin 1” je bila prvak USK-a u muškoj konkurenciji, dok su djevojke JU Gimnazija Cazin bile prvakinje USK-a u ženskoj konkurenciji.

Što se tiče košarke za osnovne škole, naši predstavnici u muškoj konkurenciji će biti Osnova škola “Cazin 2”, a u ženskoj konkurenciji Osnovna škola “Cazin 1”.

Na proljeće slijede i ostala općinska takmičenja, tako će se 14. i 15. aprila održati takmičenja u nogometu, 15. aprila u stolnom tenisu, 09. i 10. maja u atletici.

Kada je u pitanju kalendar kantonalnog takmičenja za 2016.godinu, prvenstvo za osnovne škole u odbojci za djevojčice održat će se 21.aprila u Ključu, u šahu 26.aprila u Bosanskoj Krupi, u odbojci za učenike 28.aprila u Bužimu, u malom nogometu 12.maja u Sanskom Mostu, te u atletici i stonom tenisu 18.maja u Bihaću. Kada je u pitanju kalendar završnice za srednje škole, košarka za učenike na rasporedu je 5.aprila u Ključu, a za učenice 14.aprila u Bosanskom Petrovcu. U odbojci za učenice kantonalno takmičenje će se održati 19.aprila u Ključu, a za učenike 26.aprila u Bosanskoj Krupi. Kantonalno takmičenje u šahu održat će se 19.aprila u Ključu, u stonom tenisu 28.aprila u Bužimu, u malom nogometu 5.maja u Sanskom Mostu, a 18.maja u atletici u Bihaću. Rukometna takmičenja održat će se u jesen 2016.godine, i to u Bihaću za osnovce 25.oktobra u muškoj i 8.novembra u ženskoj konkurenciji. Cazin će 18.novembra biti domaćin završnice Kantonalnog prvenstva u rukometu za učenike i učenice srednjih škola.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime