Održane sjednice Sabora i Mešihata IZ u Srbiji

0
8

21 12 2015 01 sjednica mesihat izus 1

Sandžak – Dr. Enver ef. Gicić izabran za novog predsjednika Sabora

Na svom vanrednom zasjedanju, održanom 19.12.2015. godine, Sabor Islamske zajednice u Srbiji, nakon što je usvojio ostavku dosadašnjeg predsjednika Sabora dr. Enes ef. Svrake, koji je preuzeo novu dužnost u Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, jednoglasno je za novog predsjednika Sabora do kraja ovog mandata izabrao prof. dr. Enver ef. Gicića, aktuelnog dekana Fakulteta za islamske studije.

Na prijedlog predsjednika Mešihata, Sabor je usvojio odluku o imenovanju Aref ef. Durakovića na upražnjeno mjesto člana Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Na istom zasjedanju Sabor je usvojio zaključak o punoj podršci programa Mešihata za unapređenje vaspitno-obrazovnog procesa u mektebima.

Mešihat usvojio Program unapređenja mektebske nastave

Na svojoj redovnoj sjednici održanoj 19.12.2015. godine, nakon razmatranja usvojeni su izvještaji o organizaciji hadža i organizaciji kurbanske akcije, uz konstataciju da je organizacija hadža protekla u najboljem redu, zašta Mešihat pohvaljuje ovogodišnje rukovodstvo hadža i zahvaljuje se pripadnicima Islamske zajednice za još jednom izraženo povjerenje prema Islamskoj zajednici kroz sve aktivnosti i projekte, što je ove godine posebno primjetno u rekordnom broju kurbana uvećanom za oko 18% u odnosu na prethodnu godinu.

21 12 2015 01 sjednica mesihat izus 2

Mešihat je na prijedlog Muftijstva sandžačkog usvojio Program unapređenja odgojno-obrazovnog procesa u mektebima uz konstataciju da je osnovni stub uloge Islamske zajednice edukacija svih generacija, posebno djece, naglašavajući odlučnost da će se kvalitet imama vrednovati kroz njegov uspjeh u mektebu.

Članovi Mešihata usvojili su odluku kojom se potvrđuje Statut Muslimanskog omladinskog kluba, kao i odluku o imenovanju Melihe Preljević za vršioca dužnosti predsjednice Udruženja žena „Merjem“.

(mesihat.org/riajset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime