Održana svečana promocija doktora nauka

0
9

promocijadrnaukaBihać – Amfiteatar Ekonomskog fakulteta je danas bio premalen da primi goste koji su došli da podijele radost povodom promocije doktora nauka Univerziteta u Bihaću. Od danas je  Univeritet u Bihaću i Unsko-sanski kanton bogatiji za jedanaest doktora nauka iz oblasti ekonomskih, pravnih, humanističkih, tehničkih i biotehničkih nauka.

Na promociji je promovirano 11 (jedanaest) doktora nauka koji su svoje doktorske teze odbranili na Univerzitetu u Bihaću u proteklih godinu dana. Na čast doktora nauka promovirani su: dr.sc. Senad Lipovača, dr.sc. Vildana Pečenković, dr.sc. Nikola Findrik, dr.sc. Husein Vilić, dr.sc. Mehmed Arnauvić, dr.sc. Amir Hasić, dr.sc. Jasna Hamzabegović, dr.sc. Albin Muslić, dr.sc. Bahrudin Hrnjica, dr.sc. Ermina Ramić i  dr.sc. Marinko Jurilj.

Također su predstavljena i dva doktora nauka, uposlenika Univerziteta u Bihaću, koji su svoje doktorate odbranili na univerzitetima u okruženju: Edin Mujčić (Sveučilište u Zagrebu) i Seid Žapčević (Univerzitet u Ljubljani).

Pored  Rektora i prorektora Univerziteta u Bihaću, svečanoj promociji su prisustvovali i dekani Fakulteta, predstavnici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, predstavnici Općine Bihać kao i  rodbina i prijatelji doktoranata.

(mojusk.ba)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime