Održana skupština Sandžak biznis asocijacije – Za predsjednika izabran Šefadil Ličina

0
18

unnamed-11Sandžak – U petak 03. januara. 2014 godine u Velikoj Sali Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, održana je godišnja skupština Sandžak Biznis Asocijacije (SABA).

Skupštini su prisustovali ugledni sandžački privrednici iz zemlje i dijaspore, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević, rektor univerziteta dr. Mevlud Dudić, kao i profesori i studenti Internacionalnog Univerziteta, Državnog Univerziteta i Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru

Na skupštini je bilo riječi o :

1. Izvještaju o radu SABA-e u 2013 godini

2. Izboru prijedsednika SABA

3. Projektima za 2014 godinu

Rektor IUNP-a, poselamio je prisutne i  naglasio da je ta visokoškolska ustanova nastala uz pomoć ljudi koji su imali visoku svijest, o važnosti obrazovanja. Rektor je izrazio svoju sreću zato što je dio SABA-e, koja je u prijethodnom periodu postigla velike rezultate,uz zelje da nastavi i dalje tako.

Dosadašnji prijedsednik SABA-e Šemsudin Plojović, govorio je o značaju projekata koje je SABA u prijethodnom periodu sprovela i izradila. Jedan od najuspiješnijih je i projekat povezivanja studenata  IUNP  na rad u inostranstvu, gdje je ove godine 53 studenta tri mjeseca boravilo u inostranstvu na privremenom radu.

Jednoglasnim glasanjem za vršioce dužnosti izabrani su:

Sekretar SABA-Esmir Salković

Članovi nadzornog odbora: Ljutvo Balkan, Hako Duljević, Šemsudin Plojović.

Izvršni odbor čine:Izet Fijuljanin, Asmir Bihorac, Samir Tandir, Ismet Zukorlić, Safet Kurtović, Šerif Vatić, Almir Muratović

Vršioci funkcije uravnog odbora su: Muzafer Hadžić, Faruz Crnišanin, Iljaz Kurtanović

Za prijedsednika SABA-e jednoglasno je izglasan Šefadil Ličina Bošnjak biznismen iz Pariza.

U daljem toku skupštine prisutni su upoznati sa daljim radom SABA-e o priremi projekata za narednu 2014. godinu. Hako Duljević je istakao da je glavna funcija SABA-e rad na poboljšanju standarda građana Sandžaka, povezivanju resursa unutar i van Sandžaka, kao i priprema projekata koji se mogu sprovesti u djelo kada za to bude povoljnija klima, jer je Sandžak trenutno nestabilno područje za ulaganje investicija zbog trenutne nestabilne političke slike.

Jedan od gostiju na skupštini je bio i dr. Jahja Fehratović predsjednik BDZ Sandžaka koji je istakao da će se u narednom periodu zajedno sa svojim stranačkim kolegama zalagati za promjenu političke situacije i poboljšanje uvjetaa standarda svih građana. U daljem toku skupštine članovi SABA-e su iznosili svoje prijedloge za projekte koji se u narednom periodu mogu sprovjesti.

Kao zaključak skupštine istaknuto je da će SABA u narednom periodu iznajmiti kancelariju u zgradi Fakulteta za islamske studije koja će od sada biti njihov poslovni prostor, da će se oformi tim koji će biti zadužen za sprovođenje projekata, kao i stručna komisija koja će te projekte odvajati po prioritetu, također su iznijete informacije da je SABA oformila fond koji sadrži sredstva za 10 projekata za izradu u 2014 godini a akcenat je posebno stavljen na to da se ove godine poveća broj studenata koji će otići na privremeni rad u inostranstvo sa 53 na 300 studenata. Rukovodstvo je SABA-e je javno pozvalo  sve privrednike u inostranstvu da podrže rad i projekte na kojima SABA radi.
DSC_0856_resize DSC_0885_resize unnamed (1)_resize unnamed

(Sandžak PRESS)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime