Održana skupština Muftijstva sandžačkog

0
12

01Sandžak – Na redovnoj sjednici Skupštine Muftijstva sandžačkog, održanoj 19.04.2014. godine u Novom Pazaru, usvojeni su izvještaji o radu medžlisa koje su podnijeli predsjednici medžlisa i glavni imami.

Skupština je jednoglasno podržala opredjeljenje Mešihata da se u narednom periodu nakon stabilizacije poseban značaj da razvoju organa i ustanova Islamske zajednice.

Skupština je ocijenila da je vjeronauka u mektebima prioritet svih organa Islamske zajednice, a posebno glavnih imama i imama.

Na sjednici Skupštine izražena je radost zbog osnivanja Vakufske direkcije i pozvani medžlisi da daju puni doprinos u daljem povraćaju oduzete vakufske imovine i razvoju vakufskih dobara. Skupština je predložila Mešihatu da regulativu o članarini pripadnika Islamske zajednice uskladi sa potrebama Islamske zajednice i realnim mogućnostima njenih pripadnika. Skupština Muftijstva je na stavu da je potrebno više aktivnosti od strane redakcije i imama kako bi Glas islama došao do čitalaca. Skupština sugeriše Mešihatu da aktivira rad Fonda solidarnosti i predlaže dr. Envera Gicića za koordinatora Fonda. Skupština Muftijstva se zahvaljuje predsjedniku Medžlisa IZ-e Plav Šefkiji Šaboviću koji se obavezao da će pokriti troškove podjele ilmihala polaznicima mekteba u Novoj Varoši.

Skupština preporučuje Školi Kur’ana Časnog da poduzme potrebne aktivnosti na otvaranju odjeljenja u Petnjici, Novoj Varoši i drugim mjestima u skladu sa mogućnostima.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime