Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva sarajevskog

0
15

1

Sarajevo – U ponedjeljak 09. maja 2016. godine održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva sarajevskog.

Sjednicom je predsjedavao muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, a prisustvovali su joj članovi Savjeta, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu dr. Zuhdija Hasanović, direktor Medrese ”Osman-ef. Redžović” Dženan Handžić, glavni imami medžlisa Muftiluka sarajevskog, dr. Ferid-ef. Dautović, mr. Sulejman-ef. Čeliković, Ibrahim-ef. Hadžić, Esad-ef. Pepić, Sadžid-ef. Ramić, Zejd-ef. Sokić, Kenan-ef. Bajrić, Edin-ef. Rojo, Senahid-ef. Uzunović i Sead-ef. Drinjak. Sjednici je prisutvovao i sekretar Muftijstva Rijad Delić.

Na početku sjednice Muftija je uručio priznanja bivšim glavnim imamima koji su učestvovali u radu Savjeta. Priznanja su dodijeljena Midhatu-ef. Čakaloviću, Faruku-ef. Bešireviću, Emiru-ef. Pajtu, za kojeg je priznanje preuzeo Kenan-ef. Bajrić, a naknadno će priznanja biti dodijeljana Mensuru-ef. Pašaliću i Adilu-ef. Okiću.

Tokom sjednice, u okviru dnevnog reda, razgovarano je o poduzetim aktivnostima u rješavanju problema paradžemata na području Muftiluka sarajevskog, pripremama za ramazan, o održanom mektebskom takmičenju i takmičenju iz vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog, planu i programu za rad sa mladima, kao i drugim pitanjima iz domena rada Muftijstva.

(muftijstvosaraj.com/islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime