Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva sarajevskog

0
3

11 09 2015 06 sjed sav mu sar 1

Sarajevo – U četvrtak, 10. septembra 2015. godine, održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva sarajevskog.

Sjednicom je predsjedavao muftija sarajevski, dr. Enes-ef. Ljevaković, a prisustvovali su: Dekan Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu, dr. Zuhdija Hasanović, direktor Medrese Osman-ef. Redžović, Dženan Handžić, sekretar Muftijstva sarajevskog, Rijad Delić, koordinatorica za ženski aktivizam i porodicu Muftijstva sarajevskog, mr. Sabrija Mehmedović, glavni imami dr. Ferid Dautović, mr. Sulejman Čeliković, Mensur Pašalić, Ibrahim Hadžić, Midhat Čakalović, Esad Pepić, Faruk Beširević, Emir Pajt, Adil Okić i sekretar Medžlisa Islamske zajednice Vareš Almir Mešić.

Na sjednici je izraženo zadovoljstvo sa sprovedenim ramazanskim aktivnostima i ostvarenim prihodima zekata i sadekatu-l-fitra. Muftija sarajevski se posebno zahvalio onima koji su učestvovali u akciji prikupljanja zekata, uz dovu Uzvišenom da ih nagradi za njihov trud, a da ukabuli onima koji su izdvojili svoj zekat.

Zatim se razgovaralo o pripremama za novu mektebsku godinu, koja u skladu sa odredbama člana 5. Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi i Uputstvu Rijaseta IZ u BiH počinje u subotu 12. septembra. Predstavljen je plan djelovanja na polju ženskog aktivizma na području Muftiluka sarajevskog. Razgovarano je i o mogućnostima pokretanja fonda za socijalno ugrožene.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime