Održana druga sjednica Savjeta za lokalni ekonomski Općine Živinice

0
1

Živinice – Savjet za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice održao je jučer drugu sjednicu. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu i Plan rada SLER-a za 2016. godinu, te je razmatrano još nekoliko važnih tačaka dnevnog reda.

Za potpredsjednika SLER-a izabran je Adnan Halilagić, član Savjeta ispred privatnog sektora.

Na sjednici su predstavljene i aktivnosti u okviru GOLD projekta. Ovom prilikom prezentovana je informacija o dosadasnjoj pruženoj podršci privatnom sektoru u okviru pomenutog projekta.

Također, prezentovana je i informacija o privrednom stanju na području Općine Živinice za 2014. godinu, koju možete pogledati OVDJE.

Tokom sastanka je raspravljano o unaprjeđenju saradnje privatnog sektora i MSŠ Živinice. Između ostalog, članovi su se složili i po ovoj tački dnevnog tako da su usvojili Inicijativu o unaprjeđenju saradnje privatnog sektora i MSŠ Živinice.

“Što se tiče pokretanja inicijative o unaprjeđenju saradnje privatnog sektora i MSŠ Živinice, konkretnije sa firmama iz drvnog sektora, mi smo već obavili razgovore sa određenim firmama i sa direktorom MSŠ i u narednom periodu, možda već početkom februara, održat ćemo jedan radni sastanak gdje ćemo pokušati definisati međusobne obaveze firmi iz drvnog sektora i MSŠ, a kako bi učenici MSŠ u narednom periodu obavljali praktičnu nastavu u privatnim firmama.”, kazao je Admir Aljić, viši stručni saradnik za razvojne projekte i programe Općine Živinice.

27.01.2016_2 (1)Općinski načelnik Asim Aljić, koji je i predsjednik SLER, na prvoj sjednici upoznao je članove o načinu djelovanja Savjeta, zadacima članova i o budućim aktivnostima. Svi članovi Savjeta aktivno učestvuju u radu, sa konkretnim priedlozima za poboljšanje uslova za poslovanje i život uopšte na području Općine Živinice.

Drugoj sjednici Savjeta za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice prisustvovali su i predstavnici USAID/SIDA GOLD Projekta Amir Sarajlić, savjetnik za radne snage, i Jasmin Adilović, koordinator GOLD projekta za Tuzlanski kanton.

Savjet za lokalni ekonomski razvoj čine predstavnici privatnog i civilnog sektora, te predstavnici lokalne samouprave. Jedan od osnovnih razloga formiranja ovog radnog tijela jeste unaprjeđenje Javno-privatnog dijaloga koji predstavlja jedan od ključnih preduslova za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i cjelokupan održivi razvoj Općine Živinice.

Press Općina Živinice

(bhglas.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime