Održana 62. sjednica Vlade SBK

0
17

1b144f2b1ea15a520e0391a513b6ee49_MTravnik, Vitez – Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Budžeta SBK za 2013.godinu (Rebalans za 2013.godine).

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBK utvrdila Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju Budžeta SBK za 2013.godinu.
Utvrđen je i Prijedlog Budžeta SBK za 2014.godinu u ukupnom iznosu od 159.656.700,00 KM, donesen je i Zakon o izvršenju Budžeta SBK za 2014.godinu, oba dokumenta proslijeđena na daljnu proceduru.

Vlada SBK dala slijedeće saglasnosti i uputila u daljnju proceduru:
– Saglasnost na Odluku o izmjenama Finansijskog plana Službe za zapošljavanje za 2013.godinu,
– Saglasnost na Finansijski plan Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK za 2014.godinu,
– Saglasnost na Finansijski plan Agencija za privatizaciju SBK za 2014.godinu,
– Saglasnost na Finansijski plan Kantonalne direkcije za puteve za 2014.godinu.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave Vlada SBK je utvrdila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti SBK, i uputila Skupštini SBK na donošenja po skraćenoj proceduru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo, a Vlada SBK utvrdila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika SBK, i uputila u skupštinsku proceduru.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBK dala saglasnost na predloženi Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog školstva u Srednjobosanskom kantonu i saglasnost na prijedlog izmjena Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Srednjobosanskom kantonu.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivede i šumarstva utvrdila Prijedlog Zakona o šumama SBK, i isti uputila u daljnju proceduru.

Utvrđen je Nacrt zakona o upotrebi znakovnog jezika u Srednjobosanskom kantonu, isti zakon je proslijeđen u daljnju proceduru, a na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK donijela odluku o izdvajanju sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta SBK za 2013.godinu za poticaje u poljoprivredni – primarna poljoprivredna proizvodnja, odlukom se izdvaja iznos od 169.275,00 KM.

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada SBK je donijela Odluku o raspodjeli sredstsva sa pozicije „Transfer za poticaj privredi“ utvrđenog Budžetom SBK za 2013.godinu, kako slijedi:
LOT 1.1. – Izgradnja poduzetničke infrastukture
1. Općina Gornji Vakuf – Uskoplje, u iznosu od 40.000,00 KM,
2. Općina Travnik, u iznosu od 35.000,00 KM,
3. Općina Vitez, u iznosu od 30.000,00 KM,
4. Opčina Kiseljak, u iznosu od 30.000,00 KM,
5. Općina Novi Travnik, u iznosu od 26.305,00 KM.

Vlada SBK je na prijedlog Kantonalne uprave za pitanje boraca donijela slijedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava na poziciji Transfer za udruženja – udruge branilaca, odlukom se izdvaja iznos od 115.000,00 KM,
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava na poziciji Transfer za zdravstvenu zaštitu branilaca i članova njihovih porodica, odlukom se izdvaja iznos od 83.887,38 KM,
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava na poziciji Transfer za sufinansiranje nabavke ortopedskih pomagala branilaca, odlukom se izdvaja iznos od 139.497,90 KM,
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava na poziciji Transfer za banjsko liječenje branilaca i članova njihovih porodica, odlukom se izdvaja iznos od 520,00 KM,
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava na poziciji Transfer za pomoć u smrtnom slučaju branilaca i članova njihovih porodica, odlukom se izdvaja iznos od 5.400,00 KM,
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava na poziciji Transfer za liječenje branilaca i članova njihovih porodica, odlukom se izdvaja iznos od 4.950,00 KM,
– Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstsva na poziciji Transfer za stambeno zbrinjavanje branilaca i članova njihovih porodica, odlukom se izdvaja iznos od 218.700,00 KM.

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o dodjeli ugovora za Izbor certifikacijske kuće za obavljanje certifikacijskoh audita na EN Iso 9001:2008, u organima uprave Srednjobosanskog kantona, najpovoljniji ponuđač je Institut za certificiranje sistema d.o.o. Sarajevo.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz Budžeta SBK za 2013.godinu za sufinansiranje projekta utopljavanja zgrada radi uštede energije u zgradi Prve osnovne škole u Bugojnu, odlukom se izdvaja iznos od 30.000,00 KM.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova je donijela slijedeće odluke:
– Odluka o dodjeli ugovora za potrebe MUP-a za nabavku prehrambenih artikala i napitaka, najpovoljnija ponuda je „Buba Commerce“ d.o.o. Vitez,
– Odluka o dodjeli ugovora za potrebe MUP-a za tehničko održavanje objekata, najpovoljnija ponuda je „TrgoTen“ d.o.o. Travnik,
– Odluka o dodjeli ugovora za potrebe MUP-a za vršenje usluga prijevoza motornih vozila i stvari (šlep služba) za potrebe MUP-a, najpovoljnija ponuda je AutoServis „Kemo“ Turbe.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime