Održana 4. sjednica Izvršnog vijeća „Svjetskog bošnjačkog kongresa“

0
24

iv-sbk-600x450Sarajevo  ̶  Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa, održalo je 14. maja 2015. godine četvrtu sjednicu u sastavu: generalni sekretar SBK i predsjednik Odbora za razvoj i ekonomiju dr. Tarik Kurbegović, predsjednik Odbora za jezik, kulturu i tradiciju akademik Hasnija Muratagić-Tuna, predsjednik Odbora za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocid prof. dr. Admir Muratović, predsjednik Odbora za medije i promociju Admir Beganović, predsjednik Odbora za dijasporu i povratak Bilal Memišević, Mevlida Serdarević, Almedina Zukorlić i Edin Hadžifejzović.

Generalni sekretar SBK dr. Tarik Kurbegović obavijestio članove o Zaključcima sa treće sjednice Izvršnog vijeća, te podnio izvještaj o aktivnostima na realizaciji projekata „Domovina Bosna“.

Na  sjednici Izvršnog vijeća SBK usvojena je analiza projekta „Izlaz iz ekonomske krize“.

Izvršno vijeće SBK je prihvatilo prijedlog rukovodioca projekta „Index Bošnjaka“ prof. Mevlide Serdarević o integrativnom radu odbora SBK na projektu.

Predsjednik Odbora za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocid, prof. dr. Admir Muratović naglasio je da je prvi dio projekta „Virtuelni muzej genocida“ u završnoj fazi i obavijestio prisutne o započetim pripremama druge faze Projekta.

(SBK)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime