Održana 36. sjednica OV Zavidovići

0
8

Održana 36. sjednica OV Zavidovići

Zavidovići – Usvojen je zapisnik sa 35. sjednice Općinskog vijeća, a nakon provedene rasprave usvojen je prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Zavidovići za 2016.godinu. Usvojen je i prijedlog Budžeta općine Zavidovići za 2016.godinu, sa Izvještajem o provedenoj javnoj raspravi te prijedlog odluke o izvršavanju Budžeta općine Zavidovići za 2016.godinu.

Također, usvojen je prijedlog o pristupanju izradi Strategije integriranog razvoja Općine Zavidovići za period 2017.-2026.godina. Ovom odlukom se odobrava i pokreće postupak izrade Strategije integriranog razvoja Općine Zavidovići, za period 2017-2026., koja će biti osnova za srednjoročni socijalno-ekonomski razvoj općine. U skladu sa ovom odlukom, Općinski načelnik Zavidovići će definirati rokove izrade Strategije, imenovati koordinatora, radni tim, tim vanjskih suradnika i partnersku grupu, koji će voditi i participativni proces i postupak izrade Strategije integriranog razvoja.

Općinsko vijeće Zavidovići je usvojilo prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju javne rasvjete na lokalitetu MZ Kovači, podružnica Donji Mustajbašići, te na području Potklečja, na lokalitetu MZ Klek.

Glasovima Općinskog vijeća usvojene su i ostale tačke dnevnog reda: Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o zauzimanju javnih površina, prijedlog odluke o usvajanju Plana privremenog zauzimanja javnih površina za 2016.godinu, prijedlog odluke o izmjenama Odluke o davanju na korištenje poslovnih prostorija u vlasništvu općine Zavidovići, prijedlog rješenja o dodjeli građevinskog zemljišta Keserović Senadi iz Zavidovića, u svrhu formiranja građevinske parcele, prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika Općinske izborne komisije Zavidovići.

Odlukom vijećnika odbijena je inicijativa Mustić Meho i drugi.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime