Održana 36. sjednica Općinskog vijeća Gračanica

0
18

GRacanica

Gračanica – 36. sjednica općinskog vijeća Gračanica održana je u ponedjeljak 30.11.2015. godine u novoj zgradi Općine Gračanica. Poslije pokrenutih vijećničkih pitanja i incijativa, usvojen je predloženi dnevni red:

1.ODLUKA O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU DRUGOSTEPENE KOMISIJE OPĆINE GRAČANICA.

2.ODLUKA O UTVRĐIVANJU PLATNIH RAZREDA I KOEFICIJENATA ZA PLAĆE, DODATAKA PLAĆE I NAKNADA PLAĆE UPOSLENIKA OPĆINE GRAČANICA.

3.RJEŠENJE O IMENOVANJU ČLANA OIK-e GRAČANICA.

4.IZVJEŠTAJ O PROVOĐENJU ODLUKE O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA NA PODRUČJU OPĆINE GRAČANICA S PROGRAMOM UPRAVLJANJA PARKING PROSTORIMA ZA PERIOD 2016.-2020.GODINE.

5.IZVJEŠTAJ O PROVOĐENJU  LEAP-a U 2014.GODINI.

6.INFORMACIJA O STANJU PUTNE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU OPĆINE GRAČANICA.

7.INFORMACIJA O REALIZACIJI PROJEKTA „REGIONALNA SANITARNA DEPONIJA DOBOJ“.

8.RJEŠENJE IMOVINSKO PRAVNE SLUŽBE.

gracanica1

Po usvajanju dnevnog reda razmatrana je i jednoglasno usvojena prva tačka – Odluka o obrazovanju i imenovanju drugostepene komisije Općine Gračanica.

Nakon što je načelnik podnio uvodno obrazloženje i rasprave u kojoj je učestvovao veliki broj vijećnika, zaključeno je da se Odluka o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće, dodatak plaće i naknada plaće uposlenika Općine Gračanica vrati na doradu uz zaključak da u narednih 10 dana predstavnici klubova vijećnika, općinskog vijeća, općinski načelnik, općinske službe, predstavnici sindikata, Komisija za propise i statut održe sastanak te da se na istom dogovore o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće, dodatak plaće i naknada plaće uposlenika Općine.

Treća tačka je jednoglasno usvojena a za člana OIK-e Gračanica imenovan je Zoran Pavlović.

Zajedno sa predstavnicima RVI razmatrana je i usvojena četvrta tačka: Izvještaj o provođenju odluke o javnim parkiralištima na području Općine Gračanica s programom upravljanja parking prostorima za period 2016.-2020. godine uz zaključak da se u najkraćem roku provede procedura o konačnoj odluci o vršenju naplate parking prostora. Predstavnici ratnih vojnih invalida su kroz raspravu izjavili da su potpuno spremni i da mogu kvalitetno obaviti poslove kako to nalažu propisi i zatražili su da se njima dodijeli posao upravljanja parking prostorima.gracanica2

U nastavku  sjednice razmatrana je i jednoglasno usvojena peta tačka: Izvještaj o provođenju LEAP-a u 2014. godini.

Informacija o stanju putne infrastrukture na području Općine Gračanica jednoglasno je usvojena uz zaključak da se u buduće prilikom izrade Informacije uključi i općinska komisija za bezbijednost saobraćaja.

U nastavku su razmatrane i jednoglasno usvojene posljednje dvije tačke i to: Informacija o realizaciji projekta „Regionalna sanitarna deponija Doboj“ i Rješenje imovinsko pravne službe.

(bhglas.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime