Održana 123. Sjednica savjeta Muftiluka zeničkog

0
24

09Zenica – U ponedjeljak 31. marta 2014. godine, u Uredu muftije zeničkog u Zenici, održana je 123. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog, kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda: mektebska nastava u 2013/14. mektebskoj godini – pripreme za takmičenja polaznika mektebske nastave i završne ispite u 2013/14. mektebskoj godini, nastavni predmet Islamska  vjeronauka u školskoj 2013/14. godini – pripreme za takmičenje, informacija o održanim godišnjim skupštinama medžlisa IZ Muftiluka zeničkog, pripreme za održavanje 7. Maja – Dana džamija, kao i druga aktualna pitanja.

Središnja tema ove sjednice Savjeta Muftiluka zeničkog bila je mektebska nastava i nastavni predmet Islamska vjeronauka. U tom smislu donešeni su zaključci koji tretiraju pitanja organiziranja takmičenja i završnih ispita mektebske  nastave i takmičenja iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka.

Također, na sjednici je konstatovano da su redovne godišnje, izvještajne, skupštine medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog dobro organizirane, otvorene i transparentne, te da uglavnom možemo biti zadovoljni rezultatima postignutim u protekloj godini.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog, od kojih izdvajamo pitanja apliciranja projekata kod donatora, pitanje šerijatskih vjenčanja, kao i pitanje aktivnosti predstavnika Islamske zajednice u općinskim odborima za međureligijsku saradnju.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime