Održan treći ciklus seminara „Imam i izazovi poziva“

0
15

sem-ud-il-clpu-12-2013-1Sarajevo – Sarajevo, 12. decembar 2013. – Danas je završeno trodnevno druženje s eminentnim alimima i predavačima u okviru trećeg ciklusa seminara “Imam i izazovi poziva” koji organizira Udruženje ilmijje. Učesnici seminara su bili vidno zadovoljni programskim sadržajima seminara.

Prvi dan seminara otvoren je druženjem s hafizom Sulejmanom Bugarijem koji je imamima bio na raspolaganju sa svim svojim bogatim da’wetskim iskustvom.

Programskim sadržajem seminara obuhvaćena su i predavanja profesora dr. Zuhdije Hasanovića, dr. Ahmeda Alibašića, mr. Senada Ćemana, kao i direktora vakufske direkcije mr. Senaida Zaimovića te ditektora radija Bir Remzije ef. Pitića koji je imamima govorio o ulozi i važnosti medija u imamskom pozivu.

Manirom iskusnog moderatora, program je vodio i koordinirao predsjednik OO Ilmijje Bihać Muvedet ef. Vuković.

Zadovoljstvo učesnika seminara posebno se ogledalo u odličnoj interakciji i komunikaciji sa predavačima po pitanju raznih aktuelnih tema i problema na terenu.

Seminar je započeo u ponedjeljak 09.12.2013. god. a završio u četvrtak 12.12.2013. god. obračanjem predsjednika Ilmijje Mensur ef. Pašalića koji je svim imamima, učesnicima ovog seminara, uručio certificate.

Generalni zaključak je da ovakvi seminari su nužno potrebni i da će Islamska zajednica i dalje raditi na ovakvim i sličnim projektima.

 

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime