Održan seminar za koordinatore muftijstava sa nevladinim organizacijama

0
6

05 12 2015 01 ordinator seminar 1

Sarajevo – U četvrtak, 03. decembra 2015. godine, je u organizaciji Uprave za vanjske poslove dijasporu održan seminar-radionica „Planiranje i koordiniranje saradnje između Islamske zajednice i NVO sektora“.

Seminaru koji je održan u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, prisustvovali su novoizabrani koordinatori muftijstava koji će u narednom periodu koordinirati rad i saradnju sa nevladinim sektorom na području svojih muftijstava.

Trener Valdet Peštalić je sa koordinatorima uradio nekoliko radionica koje će im pomoći u budućem radu: Osnove komuniciranja i rukovođenja sastanka; Vještina i strategija neophodnih za kvalitetnu komunikaciju i vođenje sastanaka i poslovne korespodencije; Predstavljanje značaja omladinskog aktivizma te Predstavljanje značaja i tehnika timskog rada za pojedinca i organizaciju.

„Cilj seminara bio je predstavljanje temeljnih načela planiranja i koordiniranja zajedničkih aktivnosti i projekata Islamske zajednice i NVO sektora te adekvatna priprema za kvalitetan rad i pristup pitanju saradnje između Islamske zajednice i nevladinog sektora“, istakla je Medina Mehmedović Mulalić, stručna saradnica Odjela za odnose sa nevladinim organizacijama u Upravi za vanjske poslove i dijasporu.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime