Održan sastanak Vlade Tk i predstavnika BPK Goražde s ciljem unaprjeđenja saradnje

0
0

Održan sastanak Vlade Tk i predstavnika BPK Goražde s ciljem unaprjeđenja saradnje

Tuzla, Goražde – U posjeti Vladi TK danas je boravila delegacija Bosansko podrinjskog kantona. U fokusu sastanka bilo je unaprijeđenje saradnje između sajma „Dani jabuke“ i sajmova na području Tuzlanskog kantona kao i planiranje susreta privrednika sa područja ova dva kantona.

Na današnjem sastanku Vlade Tuzlanskog kantona i predstavnika Bosansko podrinjskog kantona razgovarano je o uspostavi privredne, i saradnje poduzetnika dvije regije. Zaključeno je da će u narednom periodu aktivnosti biti usmjerene na unaprijeđenje sajamskih aktivnosti kao i da je to jedinstven način prezentiranja pozitivnih vrijednosti ovih kantona.

“Ono što mene posebno raduje jeste spremnost svih organizatora na području Tuzlanskog kantona, kada su u pitanju sajamske aktivnosti. Oni su se danas i odazvali da postavimo okvir narednog djelovanja, a također sa kolegom gospodinom ministrom, iz Bosansko podrinjskog kantona, razmjenit ćemo konkretna mišljenja i neke akcione smjernice kada je u pitanju unaprijeđenje institucionalne saradnje između ova dva kantona”, istakao je Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva Tk.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo danas u posjeti Tuzlanskom kantonu na osnovu već uspostavljenih kontakata ranije. Danas bi trebali realizirati podizanje saradnje između dva sajma u Bosansko podrinjskom kantonu, a to su „Dani jabuke“ i jednog od sajmova na području Tuzlanskog kantona”, dodao je Meho Mašala, ministar privrede BPK Goražde.

Cilj sastanka bio je uspostavljanje veće privredne razmjene i boljih odnosa između obrtnika Tuzlanskog i Bosansko podrinjskog kantona.

“Cilj nam je da što više obrtnika odvedemo na sajam u Goražde, a isto tako da što više obrtnika dođe sa Bosansko podrinjskog kantona na sajam u Gračanicu, Gradačac i ostale sajmove koje mi organizujemo”, dodao je Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore Tk-a.

“Ovo je zaista prigodna prilika da se mi organizatori sajma zahvalimo vladinom sektoru iz Tuzlanskog kaotna i iz kantona Goražde. Prvi put vidimo ministre koje podržavaju priču koja se zove saradnja između sajmova kao ukupne privredne saradnje”, istakao je Mirsad Hubanić, predsjednik Odbora za organizaciju sajma „Dani jabuke“ Goražde.

Naredni sastanak ovih delegacija biće održan u Goraždu, a rezultiraće unaprijeđenom privrednom i obrtničkom saradnjom, rečeno je danas.

(rtvtk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime